субота, 17 листопада 2018 08:12

Суд повернув недоторканність першому нардепу

Автор: Фото: Ігор Мосійчук/Facebook
  21 жовтня 2016-го Ігор Мосійчук одружився втретє. Його дружину Владлену Карпенко підозрюють у проживанні в незадекларованому будинку, оформленому на водія нардепа
21 жовтня 2016-го Ігор Мосійчук одружився втретє. Його дружину Владлену Карпенко підозрюють у проживанні в незадекларованому будинку, оформленому на водія нардепа

Вищий адміністративний суд України три роки тому, 17 листопада 2015-го, визнав незаконною постанову Верховної Ради про зняття недоторканності та арешт народного депутата Ігоря Мосійчука.

Через півроку,10 травня 2016-го, таке ж рішення ухвалила й остання інстанція - Верховний суд України. Тоді нардеп пообіцяв порушити справу проти колишнього генерального прокурора Віктора Шокіна, який у Раді показав відеозапис, на якому Мосійчук бере хабарі за різні "послуги". На одному із епізодів відео політик обіцяє іншій особі сприяння у видобутку на кар'єрі та називає суму у розмірі 100 тис. грн.

Влітку 2016 року вже новий генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що прокуратура перевіряє нові факти у справі Мосійчука. Восени цьогоріч САП передала генпрокурору повторне подання на зняття депутатської недоторканності з гардепа. Однак глава ГПУ повернув його через "неповноту і недоказовість". Матеріали досі перебувають на доопрацюванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мосійчук і Шахов влаштували бійку в прямому ефірі

25 жовтня торік на Мосійчука скоїли замах біля редакції телеканалу "Еспресо" у Солом'янському районі Києва. Нардеп саме входив до будівлі з охоронцем Русланом Кушніром і політологом Віталієм Балою, коли вибухнув припаркований біля входу моторолер.

Від отриманих травм охоронець політика помер дорогою до лікарні. Колишній міліціонер Михайло Мормль, який проходив повз, помер у лікарні наступного ранку.

Зараз ви читаєте новину «Суд повернув недоторканність першому нардепу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути