четвер, 27 жовтня 2011 13:50

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Суд не дозволив СБУ провести обшук у колишнього бухгалтера ЄЕСУ

Суд не дозволив СБУ провести обшук у колишнього бухгалтера ЄЕСУ

Служба безпеки мала намір провести обшук в квартирі колишнього головного бухгалтера корпорації "Єдині енергетичні системи України". Суд відмовився надати санкцію, залишивши квартиру екс-співробітниці ЄЕСУ недоторканною.

Як стало відомо "Делу", СБУ мала намір провести обшук у рамках кримінальної справи, яку було порушено за фактом вчинення службовими особами Кабінету Міністрів, промислово-фінансовою корпораціэю "Єдині Енергетичні Системи України" і компаніэю "United Energy Internаtional Limited" (Великобританія) замаху на розтрату коштів держбюджету України в особливо великих розмірах у 1996 - 1997 роках.

Як зазначено в матеріалах слідства, у 1990-х роках державними і недержавними підприємствами України укладено низку угод щодо поставок РАО "Газпром" споживачам України природного газу та взаєморозрахунків за здійсненими поставкам із самим постачальником, а також з Міністерством оборони РФ.

Колишня співробітниця ЄЕСУ, у якої СБУ мала намір провести обшук, працювала з листопада по грудень 1996 головним бухгалтером корпорації, а з кінця 1996 року по 2000 рік - головним бухгалтером відділу зовнішньоекономічних розрахунків цієї організації.

Звертаючись до суду, представники Служби безпеки України зазначили, що колишній бухгалтер в 1990-і роки брала участь у проведенні грошових розрахунків з компанією "United Energy International Limited", з купівлі-продажу природного газу, нібито поставленого російським "Газпромом" зазначеній британській компанії і потім реалізованій корпорації ЄЕСУ.

При цьому в СБУ зазначають, що насправді британська компанія поставки газу корпорації ЄЕСУ не здійснювала, а фактичним постачальником газу для "Єдиних Енергетичних Систем України" був "Газпром".

Підтвердження цьому СБУ сподівалася виявити в квартирі бухгалтера, яка нині проживає у Дніпропетровську. Районний суд Києва, в якому розглядалося звернення СБУ, відмовив у наданні санкції на обшук.

Зараз ви читаєте новину «Суд не дозволив СБУ провести обшук у колишнього бухгалтера ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути