вівторок, 15 грудня 2020 13:47

Суд дозволив заочне розслідування дій ексміністра внутрішніх справ часів Януковича

Суд дозволив заочне розслідування дій ексміністра внутрішніх справ часів Януковича
Колишній міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко переховується від органів слідства та суду. Фото: "РБК-Україна"

Печерський районний суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо колишнього міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка в рамках справи про перешкоджання проведення мітингів на Майдані Незалежності у Києві 18-20 лютого 2014 року.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

"За участю прокурорів Офісу генерального прокурора Печерським районним судом міста Києва задоволено клопотання слідчого Державного бюро розслідувань про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування щодо колишнього міністра внутрішніх справ України, який переховується від органів слідства та суду. Таке рішення суду надає право стороні обвинувачення на проведення досудового розслідування щодо підозрюваного за його відсутності", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати Януковича втекли з суду

Зокрема дозвіл надано в кримінальному провадженні за підозрою президента України Віктора Януковича, ексміністра внутрішніх справ Захарченка та його заступника Віктора Ратушняка, голови Служби безпеки України Олександра Якименка та його першого заступника Володимира Тоцького, командувача внутрішніх військ МВС України Станіслава Шуляка та інших високопосадовців у організації у складі злочинного угруповання з 18 по 20 лютого 2014 року незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, а також у перевищенні влади та службових повноважень.

У прокуратурі заявили, що дії підозрюваних призвели до настання тяжких наслідків, умисних вбивств та замахів на умисні вбивства, умисного завдання тяжких тілесних ушкоджень, а також терористичного акту.

24 січня 2019 року Оболонсь­кий райсуд міста Києва заочно визнав Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни. Його засудили до 13 років позбавлення волі. Тюремний строк почнуть відраховувати після арешту.

У серпні 2019-го Печерський райсуд заочно заарештував Захарченка.

Зараз ви читаєте новину «Суд дозволив заочне розслідування дій ексміністра внутрішніх справ часів Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути