пʼятниця, 27 лютого 2009 17:53

Суд арештував акції каналу "Інтер"

Суд арештував акції каналу "Інтер"
Господарський суд Києва арештував акції каналу "Інтер".

Як стало відомо "Українській правді", акції арештовані як захід для забезпечення позову бізнесмена Костянтина Григоришина до Світлани й Олени Плужнікових.

У своєму позові Григоришин просить відповідачок виконати умови угоди купівлі-продажу активів, яка була укладена між ним і покійним Ігорем Плужніковим 19 квітня 2005 року.

Договір стосувався продажу Плужніковим Григоришину активів групи каналу "Інтер" – зокрема, 61% акцій ЗАТ "Українська незалежна ТВ-корпорація".

У своїй ухвалі суд до розв"язання суперечки по суті наклав арешт на акції "Інтеру".

Як відомо, після помаранчевої революції Григоришин вів переговори про придбання "Інтеру" з Ігорем Плужніковим, у результаті чого був укладений договір купівлі-продажу активів групи "Інтер" за 273,8 мільйона доларів.

Однак угоду вони не завершили, власником акцій виявилася компанія "Український медіа-проект", акціонером якої є Валерій Хорошковский. Ігор Плужников помер влітку 2005 року.

Сам Григоришин підтвердив подачу позову з метою повернути собі канал "Інтер".

"Моя кінцева мета – це допомогти створенню в Україні незалежного телебачення, яке необхідно країні, якщо вона хоче розвиватися", - заявив Григоришин.

"При цьому я не хочу бути власником телеканалу. Але потрібно продумати, як через статут прописати гарантії того, що "Інтер" буде дійсно незалежним", - додав він.

Григоришин повідомив, що це можна зробити декількома способами.

"Можливо, держава повинна увійти в число засновників – щоправда, виникає питання, де в бюджеті візьмуться гроші на придбання акцій "Інтеру". Або, наприклад, акції будуть розподілені серед пулу інвесторів, де жоден з них не зможе володіти більше, умовно кажучи, 10%", - припустив Григоришин.

Він повідомив, що у випадку заволодіння каналом "Інтер" пропише гарантії його незаангажованості.

"Моя ідея – це взяти статути західних телекомпаній, що асоціюються у світі як незалежні ЗМІ, і винайти механізм для каналу "Інтер". Можливо, мені в цьому допоможуть журналісти, я відкритий для ідей", - сказав Григоришин.

Валерій Хорошковський, який є кінцевим бенефіціаром 61% акцій "Інтеру", відмовився від коментарю.

За матеріалом: Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Суд арештував акції каналу "Інтер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути