середа, 04 лютого 2009 16:32

Тимошенко зізналася, що цікавилася купівлею "Інтера" у Хорошковського

Тимошенко зізналася, що цікавилася купівлею "Інтера" у  Хорошковського

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що зацікавленість у придбанні телеканалу "Інтер" виявляли відомі світові медіа-компанії.

Про це Тимошенко повідомила сьогодні на прес-конференції в Кабміні, відповідаючи на запитання журналістів про те, чиї інтереси Тимошенко представляла на переговорах з одним із власників телеканалу "Інтер" Валерієм Хорошковським про продаж каналу.

"Справді, були пропозиції, які було спрямовано в уряд, від відомих світових компаній, які займаються розвитком медіа-ресурсів, і, враховуючи, що я знала про 100-відсоткову залежність каналу "Інтер" від пана Фірташа та всі його корупційні планах щодо України, я запропонувала запросити міжнародних інвесторів з гарним ім`ям, і якщо буде згода власників, залучити нових власників", - сказала Тимошенко.

Прем`єр-міністр вважає, що на сьогодні телеканал є яскравим прикладом "крайньої необ`єктивності".

"Мені шкода канал "Інтер", але я хотіла б, щоб люди знали, що там правди немає. Там сьогодні в лабораторіях пана Фірташа готуються всі новини", - вважає вона.

23 січня в ефірі програми "Свобода на Інтері" тоді ще голова Державної митної служби України Хорошковський повідомив, що Тимошенко особисто домовлялася з ним про продаж каналу "Інтер", однак її не влаштувала ціна, запропонована Хорошковським.

24 січня глава уряду висловила думку, що телеканал "Інтер" має перейти до іноземного інвестора, щоб позбутися корупційного впливу одного із засновників компанії "РосУкрЕнерго" бізнесмена Дмитра Фірташа .

"Я дуже зацікавлена, щоб у країні була свобода слова. І тому я вважаю, що потрібно знайти нормального інвестора для каналу "Інтер". Зрозуміло, що партія "Батьківщина" не може бути покупцем, тому що ми не маємо таких грошей. Але потрібно знайти нормального іноземного інвестора, який придбав би телеканал "Інтер" і позбавив його від корупційного впливу пана Фірташа", - сказала Тимошенко.

За її словами, саме на цю тему вона проводила переговори з одним із власників телеканалу Хорошковським.

За матеріалами: УНІАН, Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко зізналася, що цікавилася купівлею "Інтера" у Хорошковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути