пʼятниця, 04 серпня 2017 16:44

Суд арештував майно Добкіна

  У Михайла Добкіна арештували машини та нерухомість
У Михайла Добкіна арештували машини та нерухомість

Печерський райсуд Києва заарештував 2 автомобілі, 2 будинки, земельну ділянку і винний погреб нардепа з фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна.

Про це йдеться в рішенні слідчого судді Галини Матійчук, передають "Українські новини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донька Добкіна вийшла заміж у кросівках

Згідно з ним, досудове розслідування встановило, що Добкін у змові зі спільниками шляхом обману допоміг третім особам привласнити земельні ділянки площею майже 78 га в Харкові. Цим він завдав збитків місцевій громаді на загальну суму 227 млн грн.

На судовому засіданні слідчий зазначив, що інкримінованою депутату статтею Кримінального кодексу передбачено покарання з конфіскацією майна, а значить, на це майно необхідно накласти арешт, щоб у подальшому мати можливість виконати цю норму.

Суд повністю задовольнив клопотання Генеральної прокуратури і наклав арешт на володіння Добкіна.

"Заарештовані 2 житлові будинки загальною площею 1 136,9 квадратних метрів, а також винний погреб загальною площею 195,4 квадратних метрів. Крім того, заарештовані 2 автомобілі Toyota Land Cruiser 2007-го і 2013 року випуску і земельну ділянку площею 0,0083 гектара", - сказано у повідомленні.

15 липня Печерський райсуд Києва заарештував Добкіна і встановив заставу в розмірі 50 млн грн. У діях нардепа правоохоронці бачать ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок Харкова нормативною вартістю понад 220 млн грн. Депутат Ради Вадим Новинський (ОБ) і колишній віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков внесли заставу за Добкіна.

Зараз ви читаєте новину «Суд арештував майно Добкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути