вівторок, 11 травня 2010 18:07

Студенти зачитали статті Конституції, які вже порушив Янукович (ФОТО)
5

Дві сотні паперових корабликів виготовили для президента України студенти та представники молодіжних організацій Тернополя.

Після полудня 11 травня кораблики виклали на сходах обласної адміністрації. Молодь провела тут годинний мітинг проти політики влади. Кричали гасла з вимогами звільнення з посади Табачника та відмови від "харківських угод".

"Даруємо Януковичу виготовлений нашими руками паперовий студентський флот з тією надією, що він відмовиться від продовження розміщення Російського чорноморського флоту в Криму. Для України Російський флот приносить не більше користі, аніж наш паперовий", - розповів співорганізатор мітингу Назар Зелінка.

Під час мітингу молодь розтягнула на сходовому майданчику перед обладміністрацією великий жовто-блакитний прапор.

Пікетувальники гуртом зачитали з розданих листків ті статті конституції, які за час своєї діяльності вже порушив діючий президент. Мітинг завершили виконанням гімну.

Через гучномовець закликали губернатора Ярослава Сухого позбирати зі сходів кораблики для свого шефа. З адміністрації до мітингувальників ніхто не вийшов і ті розійшлися.

У прес-службі повідомили, що губернатора під час пікету не було - він поїхав у відрядження.

У мітингу проти дій влади взяло участь близько 200 людей. Студенти-активісти, які прийшли на мітинг розповідали, що кількість присутніх є малою через тиск, який здійснюється керівництвом навчальних закладів, на студентів, які виступають проти влади.

"В нашому навчальному корпусі, напередодні мітингу, охорона зачинила двері та нікого назовні не випускала. Пояснювали, що зараз тривають пари, і нема чого виходити. Я з мегафоном у руках пробував зайти за друзями, то мене і всередину не пустили", — розповів студент Технічного університету Роман Напованець.

За словами Назара Зелінки аналогічна ситуація була і в Педагогічному університеті.

"Колони молоді, які зібралися перед вузом аби йти на мітинг, розігнали представники ректорату. Аби розігнати мітингувальників Національного економічного університету представники навчального закладу викликали наряд міліції. Мовляв, ті порушують громадський порядок. Хоча всі етапи акції були погоджені з правоохоронними органами", — розповів Зелінка.

ФОТО: Андрій ЯНОВИЧ, Gazeta.ua

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Студенти зачитали статті Конституції, які вже порушив Янукович (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути