пʼятниця, 13 грудня 2013 16:09

Студентам-активістам у Полтаві погрожують в'язницею

Автор: Фото: Скріншот
 

Студенту Олександрові Кобі, який вчиться у магістратурі історичного факультету Полтавського педуніверситету, телефоном п'ять разів невідомі погрожували арештом, якщо він не припинить закликати студентів на страйки. Він очолює громадську організацію "Злам стереотипів". Від початку Євромайдану активно й публічно заохочує людей їхати до Києва.

"Шістдесят відсотків людей на Майдані - з вищою освітою. Це революція інтелігентів. Вони зараз стоять на вулицях і ризикують своїм життям. Дев'яносто відсотків людей вийшли не за опозицію, не за громадські організації, а за вільну Україну і через свавілля, яке твориться. Соціологічні дослідження показують, що люди з Майдану не підуть", - розповідає Коба.

Каже, що в Полтаві людей залякують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фесенко: Заборона в'їзду Нємцова в Україну — чергова дурниця від влади

"Бюджетникам відкрито говорять про звільнення з роботи, якщо побачать на мітингах. Студентам погрожують виключенням із університетів. Ми проводили кілька студентських страйків, разів сім приходили під гуртожитки всього міста. Але вони бояться вийти", - зауважив він.

Проти активістів заведуть кримінальні справи, упевнений Коба.

"Кожен із нас зараз дуже ризикує. Пізніше людям можуть бути приписані кримінальні справи, знайдуть і за що. Потрібно готуватися до того, що нас усіх будуть поливати брудом, що ми будемо ізгоями суспільства, будемо фашистами величини Гітлера за те, що просто хочемо відстояти демократію і порядок і закони. Зараз влада показує своє істинне обличчя", - зауважив він.

Закликає українців покинути всі справи.

"Як можна зараз сидіти за книжкою і щось вивчати чи працювати, коли студентів на вулицях валять і можуть завтра прийти в гуртожитки, в твою хату і проводити репресії?"

Зараз ви читаєте новину «Студентам-активістам у Полтаві погрожують в'язницею ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути