пʼятниця, 13 грудня 2013 15:50

У Львові ворожили на нового президента та зробили опудало "Ганьби України"
6

Фото: Фото: Ольга Швед

12 грудня увечері на Євромайдані у Львові відбулися Андріївські вечорниці. Людей закликали приносити старі непотрібні речі, аби зробити опудало "Ганьби України" та поворожити на нового президента. На Майдані було більше 5 тисяч осіб, переважно - дівчата. Усі чоловіки та хлопці поїхали на Євромайдан у Київ. Увечері з Координаційного штабу щодня відправляють кілька тисяч львів'ян у столицю.

"Українська традиція - ворожити у ніч на Андрія незаміжнім дівчатам на свого майбутнього нареченого. Сьогодні це навряд чи вдасться, бо хлопці всі у Києві. Але у теперішній ситуації ми ворожили на нового президента, на успіх Євромайдану і на перемогу українського народу", - каже ведуча львівського майдану Софія Федина.

На майдані усіх вчили традиційних пісень та гулянь, до євромайданцівців приєдналися етноколективи. Із непотрібного одягу, поліетиленових пакетів зробили опудало, до якого прикріпили фотографію чинного президента. Його залишили на огляд під траурним вінком, який знаходиться у Львові ще з початку грудня.

Львівський Євромайдан звітує про поточний стан рахунку, на який потрапляють пожертви. З моменту відкриття рахунку до 17.00 11 грудня на рахунок Студентського братства Львівщини надійшло 166 000 грн та 1100$. На 13.0 12 грудня 105 тисяч гривень було витрачено на пальне,11 тисяч – на харчі, одяг та інші потреби людей, що перебували у Михайлівському соборі після розгону 30 листопада, 5 тисяч переведено на рахунок ГО "Громадська варта" на потреби постраждалих від "Беркуту" та незаконно затриманих і засуджених за участь у у акціях. Організатори просять не кидати гроші підозрілим особам, які нібито збирають на майдан. Офіційна і запечатана скринька є у наметі на площі біля Памятника Шевченкові. Окрім того, гроші можна переказати на банківський рахунок для підтримки та трансферу людей зі Львова у Київ:

МГО "Студентське Братство Львівщини"

79008, м. Львів, вул. П. Римлянина, 5

р/р № 2600801472255

ЄДРПОУ 25237559

МФО 325365

ПАТ "Кредобанк"

 

 

Зараз ви читаєте новину «У Львові ворожили на нового президента та зробили опудало "Ганьби України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути