середа, 09 жовтня 2019 09:21

"Стратегія одна - мінімізувати втрати" - Данилюк

"Стратегія одна - мінімізувати втрати" - Данилюк
Олександр Данилюк розповів, що можуть означати для України теперішні скандали. Фото: з відкритих джерел

Для президента Путіна складається більш сприятливе зовнішньополітичне середовище, особливо в контексті відносин України з нашими державами-партнерами.

Сказав колишній секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Данилюк у інтерв'ю LB.ua.

"Взяти хоча б посил Трампа про доцільність вирішення проблем прямим спілкуванням Зеленського з Путіним. Ну і скандал у Сполучених Штатах, у який Україна, на жаль, виявилася залучена, теж не сприяє твердості нашої позиції", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богдана треба звільнити - Данилюк

За словами Данилюка, для виходу з цієї ситуації українським дипломатам знадобляться злагодженість команди та професіоналізм.

"Непроста ситуація і в Європі: Брекзіт, зміна лідера в Німеччині, внутрішні проблеми у Франції. І публікація стенограми стала додатковою великою краплею дьогтю. Все-таки, такого роду розмови мають залишатися конфіденційними. Крапка", - сказав Данилюк.

Щодо ситуації з американськими виборами дипломат сказав, що тут немає виграшної стратегії, є лише одна стратегія - мінімізація втрат.

"З огляду на ситуацію, що склалася, одним із негативних сценаріїв може бути хоча б те, що будь-яких українських ініціатив цуратимуться, бо є роздратування. Зараз треба взяти паузу і розробити нову стратегію, бо ми не можемо втратити цей рік", - підсумував він.

27 вересня секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Данилюк написав заяву про відставку. Заявив, що залишає не лише свою посаду, але й команду президента України Володимира Зеленського загалом, оскільки не бачить сенсу продовжувати роботу в цьому середовищі.

Зараз ви читаєте новину «"Стратегія одна - мінімізувати втрати" - Данилюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути