четвер, 11 липня 2013 09:03

"Стратегія Банкової: вивести у другий тур кандидата, з яким Януковичу легко боротися" - експерт

"Стратегія Банкової: вивести у другий тур кандидата, з яким Януковичу легко боротися" - експерт
Олексій Гарань. Фото: glavcom.ua

Наступна сесія Верховної Ради працюватиме з прицілом на євроінтеграцію та президентські вибори 2015 року.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав професор кафедри політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань, говорячи про роботу наступної сесії Верховної Ради, яка розпочинається у вересні.

Він переконаний, що наступної сесії більшості та опозиції доведеться шукати компроміси, принаймні в питаннях, які стосуються євроінтеграції

"Якщо ми говоримо про євроінтеграційні закони, то настрій в опозиційних силах полягатимуть у тому, щоби все таки шукати компроміс із владою. Насправді, ми маємо розуміти, що Угода про асоціацію буде визначальним моментом взагалі для України. Адже це покаже, куди далі буде рухатися країна", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк каже, що Україна має прийняти євроінтеграційні закони не пізніше серпня

Водночас, події у парламенті на наступній сесії будуть зумовлені ще фактором президентських виборів 2015 року.

"Якщо подивитися на роботу Ради з прицілом на 2015 рік, то, безумовно, опозиція буде ще й використовувати парламент для критики влади. Це зрозуміло. Але водночас, думаю, буде конкуренція всередині самих опозиційних сил, між їхніми лідерами. Ця тенденція вже є. І певною мірою вона також буде впливати на дії опозиції", - підкреслив Гарань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нас влаштовує будь-яка дата, нехай вони скажуть, коли вони готові" - Яценюк про позачергову сесію

Він додав: "Конкуренція — це нормально, але питання у тому, чи візьме все ж таки гору здоровий глузд. Поки що опозиції таки вдається триматися в купі. Але по мірі наближення до виборів, поставатиме питання — хто буде висуватися, чи буде єдиний кандидат, чи, як вони хочуть, у першому турі буде праймеріз".

У зв'язку з цим, на думку експерта, для опозиції виникатимуть чергові загрози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободі" хваляться ліквідацією кнопкодавства та збільшення виступів українською у ВР

"Вже прослідковується стратегія Банкової: до трьох лідерів опозиційних сил додати ще когось, висунути технічних кандидатів, наприклад Ляшко. І от вже сценарій влади: поляризації країни і виведення у другий тур кандидата, з яким Януковичу буде легко змагатися. Оптимально для влади було б те, якби них у другому турі був Симоменко. Якщо такий варіант не вдасться, то будуть пробувати вивести у другий тур Тягнибока. Хоча за нинішньої динаміки, навіть ця ситуація буде для влади ризикованою. За опитуваннями, Кличко і Яценюк у другому турі перемагають Януковича чисто. З Тягнибоком це приблизно 50 на 50. Це ризиковано для Януковича. Однак стратегія влади буде направлена саме на це, зокрема і в діях у парламенті", - наголосив Гарань.

Зараз ви читаєте новину «"Стратегія Банкової: вивести у другий тур кандидата, з яким Януковичу легко боротися" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути