неділя, 09 вересня 2012 08:22

"Стратегічна мета Росії - розмивання України та української ідентичності"

"Стратегічна мета Росії - розмивання України та української ідентичності"
Десь на початку 2000-х російські аналітики казали, що Україна як проект не проіснує більше 20 років, зауважує Сергій Головатий Фото: unian.ua

За два з половиною роки президентства Януковича нічого на краще не змінилося. Майже все – на гірше. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив народний депутат України, колишній міністр юстиції Сергій Головатий.

"І це не помилки влади, а її усвідомлені дії. Це частини єдиної стратегії. Я назвав би три її потужні складові – Харківські угоди, місія патріарха Кирила й мова. Вони втілені Росією для досягнення її стратегічної мети – розмивання України та української ідентичності. Не так поглинання, як саме розмивання, послаблення української державності", - зауважив він.

Головатий наголосив, що стосунки між Володимиром Путіним та Віктором Януковичем дуже погані.

"Але це особисті стосунки двох людей. П'ятирічне президентство – це короткий термін для стратегії. Десь на початку 2000-х російські аналітики казали, що Україна як проект не проіснує більше 20 років. Тобто не чекали приходу до влади "Регіонів", а намацували інструментарій для досягнення цієї мети. І знайшли: Харківські угоди, шантаж газом, церква, панування в масовій культурі й мова. Газ – це гроші, це матеріальна основа. Севастополь – це символічна, ідеологічна річ, дуже впливовий ментальний чинник: "русский город", "флот – один", "праздник – один". Іде постійна ідеологічна обробка", - підкреслив екс-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіянам нема більше на кому відриватись, як на українцях"

Повне інтерв'ю Сергія Головатого читайте у журналі "Країна" № 34 (137) за 6 вересня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Стратегічна мета Росії - розмивання України та української ідентичності"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

91

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути