пʼятниця, 25 листопада 2022 12:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберґ зробив гучну заяву щодо Путіна та війни в Україні

Столтенберґ зробив гучну заяву щодо Путіна та війни в Україні
Генсек НАТО анонсував, що на зустрічі міністрів закордонних справ НАТО, яка відбудеться у Бухаресті 29-30 листопада, звернеться до союзників з проханням збільшити нелетальну допомогу Україні. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін відповідає на поразки в Україні усе жорстокішими ракетними обстрілами мирних міст та цивільної інфраструктури.

Це стало жахливим початком зими для українців, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, передає Sky News.

"Путін зазнає поразки в Україні, а тому реагує з іще більшою жорстокістю. Хвилі ракетних ударів по містах та цивільній інфраструктурі позбавляють українців тепла та їжі. Це жахливий початок зими для України", – сказав він.

Миру в світі не буде, якщо переможе агресор, тож НАТО підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно, наголосив Столтенберґ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель зробила несподіване зізнання щодо Путіна

"Ціна, яку ми платимо, – це гроші, а ціна, яку платить Україна – кров. Якщо ми дозволимо Путіну перемогти, ми всі заплатимо набагато вищу ціну. Якщо Путін та інші авторитарні лідери побачать, що сила окупається, вони знову використають її для досягнення своїх цілей, і це зробить світ небезпечнішим. Всі ми будемо у ще більшій небезпеці. Тож підтримка України інтересах нашої безпеки", – додав генсек НАТО.

Столтенберґ анонсував, що звернеться до союзників із проханням збільшити нелетальну допомогу Україні під час зустрічі міністрів закордонних справ НАТО, яка відбудеться у Бухаресті 29–30 листопада. Мова про паливо, медичне забезпечення, зимове обладнання та засоби для боротьби з безпілотниками.

Північноатлантичний альянс вичерпав більшу частину запасів зброї та боєприпасів. Тому блоку необхідно працювати з промисловістю, щоб наростити виробництво та продовжити підтримку України.

НАТО вживає всіх зусиль та включає всі доступні інструменти, щоб потік допомоги не тільки не зменшувався, а і зростав. Країни НАТО проводять аудит та ревізію всієї зброї та боєприпасів, щоб знайти залишки на складах, які можна передати Україні. НАТО як виняток дозволило своїм членам не дотримуватися обов'язкових норм наявності озброєння та боєприпасів, щоб передати частину з недоторканних запасів для України.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберґ зробив гучну заяву щодо Путіна та війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути