Ексклюзиви
пʼятниця, 04 червня 2021 15:17

Стільки готівки ви не бачили: у багажнику авто митника знайшли $700 тис.
3

Слідчі викрили масштабні зловживання службовими особами Волинської митниці Державної митної служби. Про це в п'ятницю повідомило Державне бюро розслідувань.

Зокрема правоохоронці виявили $704,3 тис. у багажнику автомобіля начальника зміни митного посту "Ягодин" Михайла Бурдейного. Обшук проводили на стаціонарному посту дороги Київ – Чоп у Рівненській області.

За даними слідства, певні посадовці за хабарі сприяли незаконному переміщенню вантажів через державний кордон без сплати мита.

Схему організували працівники керівної ланки Волинської митниці. Начальник одного з митних постів систематично збирав і акумулював у себе отримані гроші. Частину з них розподіляв між іншими правоохоронними структурами.

На митну територію України з Польщі під виглядом порожніх транспортних засобів, з підміною дешевого товару дорогим і довантаженням незадекларованих партій товарів перевозилися: харчі, брендовий одяг, автозапчастини, обладнання, побутова техніка та інший товар. Про це повідомив офіс генерального прокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Lexus, Range Rover, BMW: на яких авто їздять прокурори

ДБР розпочало кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення начальника митного посту.

Михайло Бурдейний був серед сотні митників, яких відсторонили після засідання Ради національної безпеки й оборони 2 квітня. Коли термін відсторонення збіг, чиновник повернувся на службу.

Торік президент Володимир Зеленський обіцяв "зламати хребет" корупції на митниці.

Зараз ви читаєте новину «Стільки готівки ви не бачили: у багажнику авто митника знайшли $700 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути