вівторок, 03 листопада 2020 11:06

Степанову в Раді сказали про відставку. Що відповів

Степанову в Раді сказали про відставку. Що відповів
Степанов керує МОЗ із березня

Міністру охорони здоров'я Максиму Степанову під час його доповіді у Верховній Раді у вівторок сказали про відставку.

Народний депутат від "Голосу" Ольга Стефанішина заявила міністру:

"Ви тут за звичкою перекладали свою відповідальність на попередників. Як завжди говорили, що всі навкруги винні, крім вас. Але всім уже очевидно дуже давно, що саме ви, пане Степанов, є тією людиною, яка винна у цій страшній статистиці. Саме ви завалили широкомасштабне тестування, підготовку лікарень, комунікацію з населенням.

Думаю, у багатьох із нас уже до вас запитань немає. До вас одне запитання: чи ви вже знаєте, чим займетеся найближчим часом, коли Верховна Рада підтримає вашу відставку?"

Після цього пролунали оплески в залі.

На що Степанов відповів:

"Пані народний депутат, по-перше, ви дарма сидите без маски".

Стефанишіна наділа маску.

"О, бачите, вже щось корисне для вас зробив, - продовжив міністр. - По-друге, я вже відповідав: не всі мрії збуваються. Дякую. У мене все".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мільярди гривень, нарізаних в Covid-фонд" - журналіст розповів, як тиждень чекав результат тесту

Перед цим нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко запитав міністра, скільки лікарів померли через Covid-19, скільки медпрацівників отримують надбавку 300% за роботу в особливо небезпечних умовах та про забезпечення населення тестуванням.

"В Україні від коронавірусної хвороби померли 7532 особи. А кількість медичних працівників, які загинули під час боротьби з ковідом, - 212 осіб.

Щодо лабораторних досліджень. Ми збільшили кількість досліджень майже у 250 разів. Дуже прикро, що ви раніше не згадували цього до пандемії, коли попередньо, перебуваючи в парламенті, щось особливо не згадували про лабораторні центри. Яким чином нам цю систему розбудовувати", - відповів Степанов і додав, що надбавки 300% лікарям "виплачуються в повному обсязі".

"З вересня всі медичні працівники отримують додаткові оплати. Це 3650 гривень - лікарні, 2,5 тисячі - медичні сестри та 1250 - санітари та санітарки", - додав керівник МОЗ.

За останню добу в Україні виявили 8899 нових хворих на коронавірус. Це найбільше від початку епідемії в країні. Із них дітей – 346, медпрацівників – 401.

Зараз ви читаєте новину «Степанову в Раді сказали про відставку. Що відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути