пʼятниця, 28 серпня 2020 13:30

"Мільярди гривень, нарізаних в Covid-фонд" - журналіст розповів, як тиждень чекав результат тесту

"Мільярди гривень, нарізаних в Covid-фонд" - журналіст розповів, як тиждень чекав результат тесту
Так, пише журналіст, "підготували" систему охорони здоров'я. Фото: Facebook

На боротьбу з коронавірусом із державного бюджету виділяють мільярди, при цьому тест роблять тиждень. Про це у Facebook розповів журналіст Данило Мокрик.

"Тест на Covid-19 - негативний. На цей результат я чекав тиждень. У Києві. В той час, як МОЗ рапортує, що максимум на результати ПЛР-тесту треба чекати 3 дні, і то - десь глибоко в регіонах. А так - доба і все", - розповів він.

"Пів року пандемії і карантинних заходів в Україні, "щоб підготувати систему охорони здоров'я". Мільярди гривень, нарізаних в Covid-фонд. І на виході - непевний шанс дізнатися, чи тиждень тому в тебе був Covid.

Зате міліція зніме за мульйон фільм про свою героїчну боротьбу з коронавірусом", - резюмує Мокрик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степанов провернув аферу - нардеп

За повідомленням програми "Наші гроші з Денисом Бігусом", Міністерство охорони здоров'я за 3 місяці після виділення коштів із Фонду боротьби з Covid-19 змогло освоїти лише 1,5% фінансів.

У травні уряд виділив МОЗ 2,34 млрд грн на закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків, для госпіталізації пацієнтів та екстреної медичної допомоги.

Проте за 3 місяці у повному обсязі закуплені тільки респіратори і захисні щитки, частина масок і рукавичок. По решті товарів торги або не відбулися через відсутність пропозицій, або взагалі не були оголошені.

За останню добу в Україні виявили 2438 нових хворих на коронавірус і це рекордна кількість від початку епідемії в країні.

Зараз ви читаєте новину «"Мільярди гривень, нарізаних в Covid-фонд" - журналіст розповів, як тиждень чекав результат тесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути