пʼятниця, 21 травня 2021 16:55

Степанова списали. Тепер черга Ляшка

Степанова списали. Тепер черга Ляшка
"Ляшко буде так само залежний від Офісу президента, як і Степанов", каже політолог. Фото: МОЗ

Ексміністра охорони здоров'я Максима Степанова команда президента Володимира Зеленського списала, щоб зробити з когось цапа-відбувайла за провалення вакцинації. Тепер вішатимуть усі проблеми в медицині на Віктора Ляшка. Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Віктор Бобиренко.

"Степанова треба було списати, тому що до нього висували багато претензій. Володимир Зеленський залишається білим і пухнастим. У проваленні вакцинації має бути хтось винний – знайшли Степанова. Натомість Ляшко вів добру комунікацію, розповідав, як треба робити. Тому в усіх склалося враження, що він знає, як треба", – каже Бобиренко.

І додає: "У Степанова не було вакцин – він був поганим. Зараз уся Європа й США фактично завакцинувалися й нам завозять препарати, то вийде так, що Ляшко впорався. Він може стати навіть успішним політиком. Хоча у владі зараз тільки один такий – Зеленський".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський і олігархи: якщо сказав "А" - кажи "Б"

Певний час, згадує Бобиренко, головний санлікар був публічним політиком. "Потім його Степанов відсунув – сам бігав на пресконференції та брифінги", додає політолог.

"Ляшко буде так само залежати від Офіса президента, як і Степанов. І в питаннях вакцинації через обставини може статися прорив, який спробують не дати приписати Ляшку. Це має бути успіх Зеленського. А на Ляшка, так само як і на Степанова, вішатимуть проблеми. Якщо зараз станеться проблема з вакцинами чи закупівлями, то хтось має нести відповідальність. У нас торік були страшні факти корупції в закупівлях. Це теж вішатимуть на Ляшка", – говорить Бобиренко.

18 травня Верховна Рада звільнила з посади міністра охорони здоров'я Максима Степанова. 20 травня ВР підтримала подання про призначення головного санітарного лікаря Віктора Ляшка міністром охорони здоров'я. "За" проголосували 262 народні депутати. Після призначення "за все" відповідає Ляшко, сказав президент Володимир Зеленський.

Під час пресконференції 20 травня Зеленський також заявив, що звільнення Степанова пов'язане з конфліктом між ним і прем'єром Денисом Шмигалем, а також Віктором Ляшком.

Зараз ви читаєте новину «Степанова списали. Тепер черга Ляшка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути