Ексклюзиви
пʼятниця, 02 жовтня 2009 20:26

Ставлення росіян до України помітно покращилося (Опитування)

Ставлення росіян до України помітно покращилося (Опитування)

У вересні соціологи зафіксували відчутні зміни у ставленні росіян до зовнішньополітичних партнерів країни.

Так, більше половини громадян Росії (53%) заявили про своє позитивне ставлення до США, хоча ще в травні такий настрій був у трохи більше третини респондентів (36%), повідомили в Левада-центрі, зазначивши, що останній раз такі позитивні настрої росіян спостерігалися в 2007 році.

Краще росіяни почали відгукуватися і про Європейський Союз - у вересні 63% респондентів заявили про позитивне ставлення до цієї спільноти проти 57% три місяці тому.

Покращились оцінки росіянами України, наблизившись до рівня, зафіксованого влітку 2008 року (55%), зазначили в Левада-Центрі. Згідно з останнім опитуванням, у даний час 46% росіян позитивно відгукуються про Україну проти 34% у травні.

Їх 1600 учасників опитування в 46 регіонах РФ 33% заявили про те, що погано ставляться до США, 19% - до ЄС, 44% - до України.

Висловлюючи свою думку щодо майбутнього відносин з Україною, 55% опитаних росіян вважають, що наші країни мають бути "незалежними, але дружніми: з відкритими кордонами, без віз і митниць".

Чверть респондентів (25%) вважають, що відносини наших двох країн повинні бути такими ж, як з іншими державами - "з закритими кордонами, візами, митницями". При цьому 13% респондентів пропонує Росії та Україні об"єднатися в одну державу.

За даними Левада-центру, у вересні практично не змінилося ставлення росіян до Грузії (переважають негативні оцінки: 65% проти 25%) і до Білорусі (переважають позитивні відповіді: 80% проти 11%).

Як повідомлялося, з березня 2005 по вересень 2009 року на 45% зросло число українців, які оцінюють відносини України і РФ як погані.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Ставлення росіян до України помітно покращилося (Опитування)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути