субота, 14 квітня 2018 08:12

Стартував третій рік прем'єрства Гройсмана

Два роки тому, 14 квітня 2016-го, Верховна Рада проголосувала за кандидатуру Володимира Гройсмана на посаді прем'єр-міністра. Він замінив попередника Арсенія Яценюка.

Автор: ЕРА
  Парламент призначив Володимира Гройсмана прем'єр-міністром, 14 квітня 2016 рік
Парламент призначив Володимира Гройсмана прем'єр-міністром, 14 квітня 2016 рік

Того ж дня парламент призначив новий уряд.

"Ганьба всім тим, хто не спромігся за 24 роки дати людям можливість жити по-людськи. А те, що ви тут балакаєте, - це ганьба. Я вам покажу, що таке управління державою", - озвучив першу обіцянку новообраний прем'єр.

На посаді глави уряду Гройсман виконав 245 або 50% своїх обіцянок. Таку цифру надає портал "Слово і діло". 135 (28%) перебувають у процесі. 110 (22%) залишилися невиконаними.

 

У рейтингу політиків-брехунів проекту VoxCheck глава уряду зайняв останню позицію. Це пояснюють тим, що Гройсман переважно констатує факти виконаної роботи.

 

Однак нерідко його висловлювання викликали різні емоції та ставали цитатами.

Наприклад, запам'яталися "білочки" від прем'єра.

Довго крутилася у ЗМІ перепалка глави уряду з віце-прем'єром Геннадієм Зубком щодо ліквідації пожеж на териконах 9 вересня 2016 року на годині запитань до уряду у Верховній Раді.

Журналістам Гройсман розповідав, як любить свою тещу.

А лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко пропонував здати Росії.

В.о. голови Держгеокадастру Олега Цвяха відсторонив прямо на засіданні Ради регіонального розвитку і пригрозив: "Будете сидіти".

Часто фрази прем'єр-міністра викликають у громадян усмішки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман каже, що за два роки посивів

При всьому цьому в експертноме середовищі ходить думка, що Володимир Гройсман розігрує свою політичну партію. Зокрема, політолог Дмитро Разумков вважає, що прем'єр має президентські амбіції, але "поки зберігає командний стиль гри. Це дає йому більше плюсів. Міф, що він на сто відсотків - людина Порошенка, канув у лету".

Політолог Володимир Фесенко переконаний, що змагаючись між собою публічно, Порошенко та Гройсман "послаблюють позиції один одного. І якщо, не дай Боже, Гройсман вирішить брати участь у президентських виборах, програють обидві сторони... Він і сам не виграє, і Порошенку перемогти не дасть. У такому разі виграє Тимошенко. І тоді у Гройсмана теж виникнуть проблеми – прем'єром він не буде".

Третій президент Віктор Ющенко назвав Гройсмана толковим чоловіком, "який пробує зробити свою економічну політику, але поки що в багатьох речах вона не вдається". Але вважає, що балотуватись у президенти очільнику Кабміна ще "зарано".

У коаліції також висловлюють переконання, що Гройсман - достатньо самостійний і не буде працювати у виборчій кампанії президента.

Наступні вибори президента в Україні мають відбутися у березні 2019‑го, до Верховної Ради - у жовтні того ж року. Сам Гройсман заявив, що піде на парламентські вибори. Про президентські амбіції поки мовчить.

Зараз ви читаєте новину «Стартував третій рік прем'єрства Гройсмана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути