вівторок, 11 лютого 2020 08:13

Стало відомо, кому з радників Зеленський платить високу зарплату

Стало відомо, кому з радників Зеленський платить високу зарплату
Зеленський призначив зарплату не всім своїм радникамФото:REUTERS

Зеленський призначив зарплату не всім своїм радникам. Найбільшу зарплату на цій посаді отримує український дипломат Руслан Демченко. За півроку на Банковій його зарплата виросла втричі. Відразу після призначення він отримував — 33 тис. гривень, у жовтні вже — 55 тис., в листопаді - 75 тис., а грудні - 92 тис.

Додатково за період роботи у Зеленського, Демченку виділили 33 тис. на оздоровлення та ще 46 тис. на "вирішення побутових питань". При цьому, за період роботи в Офісі, з доходів радника президента вирахували понад 100 тис. гривень податків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підтримав рішення Кабміну обмежити зарплати топчиновникам

Андрій Єрмак не отримує коштів за виконання доручень президента на посаді позаштатного радника Володимира Зеленського. Про це йдеться у відповіді на запит НВ до Державного управління справами.

"Державне управління справами не здійснює нарахування заробітної плати Сергію Шефіру, Андрію Єрмаку, Олександру Качуру та Олегу Устенку", — зазначає держорган. У травні Зеленський призначив їх в якості позаштатних радників, відповідними указами.

Офіційно зарплати міністрів і посадовців становлять від 20 до 40 тис. грн. 4 лютого на засіданні Кабміну президент Володимир Зеленський підтримав рішення уряду щодо обмеження заробітної платні та премій керівникам органів виконавчої влади діапазоні від трьох до п'яти середніх зарплат

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, кому з радників Зеленський платить високу зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути