середа, 05 лютого 2020 03:18

Зеленський підтримав рішення Кабміну обмежити зарплати топчиновникам

Зеленський підтримав рішення Кабміну обмежити зарплати топчиновникам
Зеленський підтримав обмеження зарплат чиновникам. Фото: РБК

Володимир Зеленський підтримав рішення уряду щодо обмеження заробітної плати та премій керівникам органів виконавчої влади.

"Ми домовилися про те, що зарплата міністра, заступника міністра, інших високопоставлених чиновників буде прив'язана до середньої зарплати по країні. Зарплата міністрів і їхніх заступників - в діапазоні від трьох до п'яти середніх заробітних плат. І потрібно припиняти виплати по 200-400% премій - максимальна премія буде не більшою за один оклад", - сказав глава уряду Олексій Гончарук, інформує пресслужба глави держави.

Також, за його словами, вся інформація про зарплати керівництва Кабінету міністрів буде публічною і оприлюднюватиметься щомісячно.

"Мені здається, дуже справедливо, що ви прив'язуєте плату з коефіцієнтом до середньої заробітної плати по країні, і якщо вона збільшується, то у всіх збільшується, а якщо зменшується, то й у чиновників теж", - зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від 15 тис. грн: найцікавіші вакансії місяця

Раніше повідомлялося, що уряд вирішив змінити принцип оплати праці та встановити сітку зарплат для топчиновників. Передбачається, що новий мінімальний розмір посадового окладу буде встановлений на рівні двох прожиткових мінімумів (станом на 1 січня - 4204 грн). Розміри посадових окладів затверджуються в гривнях, а не в коефіцієнтах, як це було 2019 року. Всі ці рішення пов'язані зі скандалом про великі премії, які отримали українські міністри в грудні торік.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підтримав рішення Кабміну обмежити зарплати топчиновникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути