пʼятниця, 25 травня 2012 12:08

США пропонують через Тимошенко відкликати посла з України та заборонити в'їзд Януковичу

США пропонують через Тимошенко відкликати посла з України та заборонити в'їзд Януковичу
Джеймс Інхоф підготував проект резолюції із закликом звільнити Тимошенко. Фото: themoralliberal.com

До комітету у закордонних справах сенату США надійшов проект резолюції від сенатора Джеймса Інхофа (James Inhofe) із закликом звільнити з ув'язнення колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко.

"Сенат США засуджує дії Адміністрації президента Віктора Януковича, спрямовані на політично мотивоване ув'язнення колишнього прем'єр-міністр Юлії Тимошенко", - сказано в проекті резолюції, розміщеному на сайті американського конгресу.

Згідно із проектом, сенат США закликає адміністрацію Віктора Януковича негайно звільнити Тимошенко, а також просить ОБСЄ не визнавати заплановане у 2013 році головування України до того часу, поки Тимошенко не буде випущена на свободу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент закликав негайно звільнити Тимошенко і Луценка

"Сенат США настійно закликає Державний департамент США відкликати посла в Україні і припинити діяльність посольства США в Києві до звільнення Тимошенко", - наголошується в проекті документа.

Крім того, в цьому проекті резолюції сенат закликає Держдеп США видати заборону на видачу віз президентові України Януковичу, генпрокурору Віктору Пшонці та іншим посадовим особам, відповідальним за ув'язнення Тимошенко, а також закликає Організацію Північноатлантичного договору призупинити дії всіх угод про співпрацю з Україною до звільнення екс-прем'єра.

Зараз ви читаєте новину «США пропонують через Тимошенко відкликати посла з України та заборонити в'їзд Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути