Ексклюзиви
пʼятниця, 09 лютого 2024 09:15

Спецтема: Війна Росії проти України

США знайшли новий спосіб озброїти Україну. В РФ уже обурені

США знайшли новий спосіб озброїти Україну. В РФ уже обурені
США знайшли ще одну країну, яка може надати Україні зброю. Фото: pixabay.com

В обмін на американське озброєння Еквадор готовий передати Україні стару російську військову техніку через Сполучені Штати Америки.

Про це заявив помічник держсекретаря США у справах Південної Америки Кевін Салліван в ефірі місцевого телебачення, пише Yonhap.

"Розумію, що уряд Еквадору все ще вивчає це питання. Це угода, спрямована на передачу обладнання українському уряду, який бореться проти російського вторгнення на свою територію", - сказав він.

Еквадор може відправити до США шість російських військових вертольотів, ракетні системи залпового вогню великої дальності та системи ППО, які, за даними ЗМІ, датуються 1990-ми роками.

Минулого місяця президент Еквадору Даніель Нобоа заявляв, що Кіто погодився обміняти російську військову техніку, яка стала "металобрухтом", на нову зброю США вартістю близько $200 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц зробив гучну заяву про Путіна і допомогу Україні

Він хоче отримати сучасну зброю, щоб протистояти потужним наркоторговельним бандам, які тримають країну в напрузі.

В РФ уже відреагували на ситуацію. Там заявили, що за контрактом Кіто нібито зобов'язаний не передавати це обладнання третій стороні без згоди Росії.

"Ми припускаємо, що таке необачне рішення було прийнято еквадорською стороною під сильним тиском зовнішніх зацікавлених сторін. Якби це був металобрухт, навряд чи Вашингтон запропонував би в обмін сучасні транспортні засоби значної вартості", - сказала прессекретарка РФ Марія Захарова.

Засідання контактної групи у форматі "Рамштайн" 14 лютого у Брюсселі очолить глава Пентагону Ллойд Остін.

Представники Міністерства оборони США приєднаються до міністрів оборони та високопосадовців майже 50 країн, щоб обговорити повномасштабну війну в Україні проти РФ та підтримку з боку міжнародного співтовариства.

Зараз ви читаєте новину «США знайшли новий спосіб озброїти Україну. В РФ уже обурені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути