Ексклюзиви
четвер, 08 грудня 2022 05:31

Спецтема: Війна Росії проти України

США запровадили санкції проти компаній, які допомагають російським військовим

США запровадили санкції проти компаній, які допомагають російським військовим
США продовжують запроваджувати санкції проти РФ. Фото: Слово і Діло

Сполучені штати додали 24 компанії та організації до списку експортного контролю за підтримку російської військової чи оборонно-промислової бази, ядерної діяльності Пакистану та за постачання електроніки іранським компаніям.

Організації з Латвії, Пакистана, Росії, Сінгапура та Швейцарії були додані до цього переліку через загрози національній безпеці та зовнішній політиці США, повідомило видання Reuters з посиланням на Міністерство торгівлі.

До переліку компаній потрапила латвійська Fiber Optic Solutions, яка виробляє волоконно-оптичні гіроскопи та інше обладнання, та російська Kraftway Corporation PSC, яка називає себе однією з найбільших російських IT-компаній. Компанія стверджує, що створює та реалізує широкий спектр ІТ-рішень, включаючи виробництво обладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія оголосила новий пакет санкцій проти РФ

Також до списку увійшли російські АТ "Науково-дослідний центр електронної обчислювальної техніки", ТОВ "Файберсенс", ТОВ "Науково-виробнича компанія "Оптолін", АТ РПК "Міландр", ТОВ "Міландр ЕК", АТ "МТП "Міландр", ТОВ "Мілур І.С.", Виробничий комплекс мікроелектроніки Міландр, АТ "Руселектронікс" та Milur SA зі Швейцарії.

США вдаються до заходів експортного контролю для покарання компаній, які підтримують російську оборонну промисловість, та для обмеження експорту іноземних технологій у Росію з початку повномасштабної російської агресії в Україні.

Обмеження передбачають, що постачальники повинні докласти значних зусиль, аби отримати спеціальну ліцензію, перш ніж здійснювати поставки компаніям, доданим до цього списку.

Україна запровадила антиросійські санкції проти понад 3240 осіб і більш як 1600 компаній. В той час як санкції ЄС торкнулися 1103 компаній і 308 осіб, санкції США – 1036 компаній і 789 осіб, санкції Великої Британії – 1372 осіб і 107 компаній.

До антиросійських українських санкцій потрапили низка осіб, стосовно яких ЄС, США та інші країни достатніх підстав задля застосування санкцій так і не встановили.

Зараз ви читаєте новину «США запровадили санкції проти компаній, які допомагають російським військовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути