Ексклюзиви
понеділок, 08 квітня 2013 23:53

США закликали Януковича пообіцяти, що історія з Луценком та Філіпчуком більше не повториться

США закликали Януковича пообіцяти, що історія з Луценком та Філіпчуком більше не повториться
Фото: tsn.ua

Сполучені Штати Америки задоволені рішенням президента Віктора Януковича про помилування колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього міністра екології Георгія Філіпчука.

Про це йдеться у заяві представниці Національної ради безпеки США Кейтлін Гейден, повідомляє "Голос Америки".

Гейден, зокрема, зазначила, що це — важливий крок у напрямку врегулювання стану демократії і верховенства права в Україні. Проте, за її словами, українській владі залишається зробити ще багато чого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович звільнив Луценка через тиск Заходу - соратники

"Ми закликаємо українські органи влади припинити всі політично мотивовані переслідування, розпочати всеохопні реформи юридичної системи і запевнити, що таке селективне застосування правосуддя не повториться, та повністю запровадити рекомендації ОБСЄ, запропоновані після парламентських виборів 2012 року", - наголосила американська чиновниця.

Вона запевнила, що Сполучені Штати рішуче підтримують прагнення українського народу щодо демократії, процвітання і європейського майбутнього, які можуть бути реалізовані шляхом тривалих демократичних реформ і дотримання верховенства права.

"Ми залишаємось відданими справі посилення наших взаємних відносин на основі спільних трансатлантичних цінностей", - підсумувала Гейден.

Зараз ви читаєте новину «США закликали Януковича пообіцяти, що історія з Луценком та Філіпчуком більше не повториться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

96

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути