четвер, 20 січня 2022 17:44

США запровадили санкції проти чотирьох українців, серед них два нардепи

США запровадили санкції проти чотирьох українців, серед них два нардепи
США ввели санкції проти депутатів ОПЗЖ та колишніх членів "Партії регіонів". Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки додали до санкційного списку чотирьох громадян України через "шкідливу закордонну діяльність Росії".

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів США 20 січня.

Ідеться про Тараса Козака та Олега Волошина - нардепів від ОПЗЖ. Також про ексзаступника секретаря РНБО за часів біглого президента Віктора Януковича Володимира Сівковича й колишнього нардепа-регіонала Володимира Олійника, співавтора "законів 16 січня".

Зазначається, що усі вони брали участь у "контрольованій російським урядом діяльності" з дестабілізації ситуації в Україні. За даними відомства, вони діють за вказівкою ФСБ Росії й відігравали різні ролі у кампанії російського впливу для дестабілізації в суверенних країнах на користь Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соратник Медведчука переховується в РФ і продавав там нафту - ЗМІ

Заходи, зокрема, передбачають заморожування активів згаданих осіб та заборону на подорожі до США. Обмеження запроваджені відповідно до підписаного президентом США Джо Байденом у квітні 2021 року указу, спрямованого на покарання осіб, які мають відношення до зовнішньої агресії Росії.

"Вітаю (підсанкційних. - Gazeta.ua) із запровадженням проти них санкцій США за підривну роботу проти України. Питання до наших правоохоронців: а чому США бачить цю російську агентуру, а ви ні?

Чому вони досі на волі? Уся ця шобла у разі наступу РФ буквально стрілятиме українцям у спини та організовуватиме ватні шабаші зразка весни 2014 року. І як там Портнов, до речі? Так і шастає в Офіс президента?" - прокоментував активіст Сергій Стерненко.

Торік у лютому президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність телеканалів "112", NewsOne і ZIK, пов'язаних із Тарасом Козаком. Санкції застосували щодо нього та юридичних осіб. Докази антиукраїнської діяльності телеканалів збирали вісім місяців.

Також РНБО запровадила санкції проти соратника Козака, нардепа Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму.

У травні генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру в державній зраді Медведчуку й Козаку. СБУ оголосила другого в розшук.

У липні Печерський районний суд міста Києва арештував майно нардепа.

Зараз ви читаєте новину «США запровадили санкції проти чотирьох українців, серед них два нардепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути