Ексклюзиви
пʼятниця, 23 серпня 2024 19:05

Спецтема: Війна Росії проти України

США вдарили по Росії новим великим пакетом санкцій. У списку 400 осіб

США вдарили по Росії новим великим пакетом санкцій. У списку 400 осіб
Сполучені Штати Америки оголосили новий великий пакет санкцій проти РФ. Фото: pexels.com

У п'ятницю, 23 серпня, Сполучені Штати Америки оголосили нові санкції проти 400 фізичних і юридичних осіб, які пов'язані з російськими паливно-енергетичними і металургійними секторами, фінансовою сферою і постачанням товарів для військово-промислового комплексу РФ в обхід санкцій.

Про це повідомив сайт Міністерства фінансів США.

Йдеться про осіб, як у Росії, так і за її межами, зокрема в Азії, Європі і на Близькому Сході.

Під санкції потрапили такі компанії, як:

ТОВ "Екропромстрой", дочірня компанія "Новатек"

ТОВ "Межрегионстрой", що будує об'єкти для проекту "Восток Ойл" від "Роснефть"

ПАТ "Якутская топливно-энергетическая компания" (ЯТЕК).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський три години говорив із Моді. В Офісі президента назвали головну тему

Також санкції наклали і на найбільших експортерів вугілля з РФ:

"СДС Уголь"

"УК Мечел-Майнинг"

АТ "Стройсервис"

Дві дочірні компанії "Росатома".

Під санкції потрапили і російські інститути військових розробок, виробники безпілотних літальних апаратів (БПЛА) та електроніки.

У санкційний список увійшли також компанії, які обслуговують російський військово-промисловий комплекс, разом зі власниками.

Крім того, санкції наклали на посередників, які постачали мікроелектроніку до РФ, в обхід санкціям, з Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ), Гонконгу, Туреччини, Казахстану, Киргизстану і Китаю. А також на тих, хто брав участь у постачанні західних компонентів для винищувачів "Су" і тих, хто загалом забезпечував російський ВПК.

Нові санкції стосуються понад десятка транснаціональних мереж, які беруть участь у закупівлі озброєнь і техніки для РФ, сприяють ухиленню від санкцій.

Одна з таких мереж сприяла закупівлі Росією боєприпасів у Туреччині й координувалась громадянином Італії Джуліо Сфольєтті. Інша - через компанії у Туреччині, Франції і Гонконгу імпортувала компоненти для підсанкційного російського "Промтеху".

Також під санкції США потрапив італійський виробник верстатів Fagima, який співпрацював з російським агентом із закупівель Дмитром Аліхановим, уже внесеним до американського чорного списку.

У Швейцарії і Ліхтенштейні США виявили мережі, які дозволяли російським олігархам приховувати свої інвестиції в іноземні підприємства через трастові фонди, а також закупляти для РФ напівпровідники.

У переліку - компанії в Об'єднаних Арабських Еміратах, що допомагали РФ торгувати російським золотом, ы низка китайських компаній, причетних до імпорту підсанкційних товарів до Росії.

Також США суворіше контролюватимуть експорт до РФ і Білорусі. Санкції передбачають обмеження доступу для російських і білоруських компаній до програмного забезпечення для верстатів з числовим програмним керуванням.

Під нові вимоги ліцензування експорту США додали 131 компанію з РФ, Китаю, Ірану, Туреччини, ОАЕ, Казахстану та інших країн, підозрюваних у порушенні санкцій.

У червні США запровадили санкції проти понад 300 фізичних і юридичних осіб у РФ та у країнах Азії, Близького Сходу, Європи, Африки і Карибського басейну.

Того ж місяця Європейський Союз запровадив 14-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів проти РФ, які передбачають санкції проти російського газу. Також у новому санкційному пакеті міститься розширення заборони на польоти над територією ЄС.

Зараз ви читаєте новину «США вдарили по Росії новим великим пакетом санкцій. У списку 400 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути