пʼятниця, 19 травня 2023 13:23

Спецтема: Війна Росії проти України

США вдарили по РФ новими санкціями

США вдарили по РФ новими санкціями
Санкції будуть спрямовані проти фінансових посередників, а також проти енергетичних та видобувних потужностей РФ. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки запроваджують обмеження для 300 компаній, суден та літаків.

У рамках нового антиросійського санкційного пакету Вашингтон також запровадить експортні обмеження для близько 70 компаній з Росії і третіх країн, заявив 19 травня представник Білого дому під час брифінгу.

"Новий пакет санкцій включатиме в себе обмеження поставок низки товарів, які мають ключове значення на полі бою в Україні. Ми також поширимо наші санкційні повноваження на додаткові сектори російської економіки, ключові для її військово-промислового комплексу. Запровадимо нові заборони, щоб Росія не могла скористатися нашими послугами", – йдеться в повідомленні.

Санкції спрямують проти фінансових посередників країни-агресорки. У чорний список внесуть компанії з Європи, Близького Сходу та Азії, які допомагають підтримувати війну в Україні.

"Обмеження будуть спрямовані проти фінансових посередників, а також проти енергетичних і видобувних потужностей РФ", – додав представник Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія потужно вдарила по воєнній машині Путіна

Російські банки, на які припадає понад 80% всіх активів банківського сектора РФ, вже знаходяться під санкціями США і міжнародними санкціями.

У санкційний список також включені інвестиційні компанії та організації, що виробляють або імпортують вуглеводневе волокно, а також компанії, які здійснюють діяльність в аерокосмічній галузі, оборонному, технологічному і гірничодобувному секторах.

Країни "Великої сімки" заборонять увесь імпорт алмазів, міді, алюмінію та нікелю з Росії. Такі санкції мають послабити воєнні можливості РФ. Про це повідомив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Лідери країн "Великої сімки" (G7) прибули до японського міста Хіросіма для участі у саміті, що розпочинається 19 травня. Одне з основних питань порядку денного ‒ війна Росії проти України.

Зараз ви читаєте новину «США вдарили по РФ новими санкціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути