субота, 11 травня 2013 12:03

США вбачають в Україні важливого партнера у регіоні ОБСЄ і готові допомагати

США вбачають в Україні важливого партнера у регіоні ОБСЄ і готові допомагати
Керрі запевнив Кожару у підтримці Сполученими Штатами євроінтеграційного курсу України. Фото: AP

Сполучені Штати розглядають Україну як важливого партнера у регіоні ОБСЄ та готові надавати політичну й практичну допомогу реалізації пріоритетів Українського головування у 2013 році.

Про це під час зустрічі з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою сказав Державний секретар США Джон Керрі, передає МЗС.

У цьому контексті сторони окремо зупинилися на питаннях врегулювання "заморожених конфліктів" та проблематиці людського виміру.

У ході бесіди глави зовнішньополітичних відомств України та США також наголосили на важливості для обох країн подальшого поглиблення двостороннього економічного співробітництва, особливо в енергетичній та сільськогосподарській сферах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США нагадали Україні про переслідування Тимошенко

Крім того, Керрі запевнив Кожару у підтримці Сполученими Штатами євроінтеграційного курсу України.

Водночас, Держсекретар підкреслив важливість виконання рекомендацій Європейського Союзу для забезпечення підписання Угоди про асоціацію. Державний секретар США зазначив, що запорукою подальшого зближення України з ЄС є продовження роботи над зміцненням засад демократії і верховенства права.

Керрі наголосив на високій оцінці з боку США внеску України у справу ядерного роззброєння, міжнародного нерозповсюдження зброї масового знищення, миротворчу діяльність, зокрема, участь нашої держави у Міжнародних силах сприяння безпеці в Афганістані.

Зараз ви читаєте новину «США вбачають в Україні важливого партнера у регіоні ОБСЄ і готові допомагати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути