Ексклюзиви
середа, 25 травня 2011 22:49

США та Великобританія тиснутимуть на режим Каддафі, поки не знищать

США та Великобританія тиснутимуть на режим Каддафі, поки не знищать

Президент США Барак Обама і прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон обіцяють не зменшувати тиск на режим лівійської Джамахірії до повного його знищення. Таку заяву американський та британський лідери зробили в Лондоні на спільній прес-конференції за підсумками переговорів, передає Associated Press.

"Я повністю впевнений, що з урахуванням досягнень сил коаліції в Лівії за останні кілька тижнів Каддафі повинен зрозуміти, що ми не зменшимо нашого тиску на його режим", - заявив Обама.

Американський президент також зазначив, що лівійському лідеру в підсумку доведеться покинути свій пост. Президент США не уточнив, коли це може статися. Обама також додав, що пріоритетом військової операції НАТО є недопущення загибелі мирних жителів, тому її тривалість може збільшитися, щоб уникнути зростання кількості жертв серед цивільного населення.

У свою чергу Кемерон виступив за збільшення тиску на владу Джамахірії, уточнивши, що на Даунінг-стріт розглянуть відповідні заходи.

Нагадаємо, в лютому 2011р. в Лівії почалися масові акції протесту проти режиму глави держави Каддафі, які переросли у громадянську війну між прихильниками і супротивниками лідера країни. Поступово армія Каддафі почала брати гору над бунтівниками, проте Рада Безпеки ООН 17 березня 2011 р. прийняла резолюцію, що передбачає введення безпольотної зони над Лівією і відкриває можливість іноземного військового втручання в ситуацію в цій північноафриканській країні. Після цього по лівійській території почали наносити удари Військово-повітряні сили США, Франції та інших країн. Згодом командування військовою коаліцією взяв на себе НАТО.

Зараз ви читаєте новину «США та Великобританія тиснутимуть на режим Каддафі, поки не знищать». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути