понеділок, 28 травня 2007 12:09

США скоротили фінансування "неурядових демократичних організацій" в Україні

Адміністрація Джорджа Буша різко скорочує допомогу неурядовим демократичним організаціям в Україні і Росії, пише "Вашингтон пост".

Посилаючись на дані доповіді вашингтонської організації Freedom House, видання повідомляє, що в направленому Дж.Бушем до Конгресу США бюджетному запиті на 2008 рік кошти для Росії, де, як пише газета, "продемократичні і правозахисні НДО піддаються величезному тиску", скорочено більш як на 50%.

При цьому фінансування організацій громадянського суспільства в Україні, де вони очолювали демократичну революцію в 2004 році, скорочено на 40%.

"Вашингтон пост", констатуючи, що ці цифри демонструють фактичну відмову Білого дому від "експорту демократії", пояснює це тим, що через труднощі в Іраку "деморалізована адміністрація відступила від своїх амбіцій і відійшла від решти всього світу, що розташований за межами Близького Сходу".

"Відступ є головним чином слідством як ніколи глибоким опікуванням адміністрації Близьким Сходом, куди переводиться значна частина фінансування демократії, а також простою деморалізованістю", - пише газета, яка критикує адміністрацію Дж.Буша за таку позицію і попереджає, що Україна, наприклад, "за відсутності західного впливу" може перетворитися на "політичного сателіта" Росії або почне розколюватися за югославським сценарієм 90-х років, пише РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «США скоротили фінансування "неурядових демократичних організацій" в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути