субота, 31 січня 2015 12:26

США скасували деякі санкцій щодо Криму - ЗМІ

США скасували деякі санкцій щодо Криму - ЗМІ
Фото: zn.ua

Міністерство фінансів США оголосило в п'ятницю кілька нових винятків із накладених раніше санкцій проти окупованого Росією Криму. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, тепер із США, зокрема, можна переводити певні кошти приватним жителям Криму на некомерційних, особистих засадах, за винятком осіб в Криму, на яких накладені персональні санкції.

Ще один виняток передбачає можливість резидентам Криму, на яких накладені персональні санкції, користуватися банківськими рахунками в банківських установах США за умови, що банківські операції мають приватний, а не діловий характер.

Крім того, тепер дозволені трансакції, пов'язані з прийомом і передачею в Кримський регіон України повідомлень системами зв'язку (але це не стосується передачі туди телекомунікаційного устаткування і технологій або надання послуг передачі системами зв'язку), за винятком операцій, обмежених раніше індивідуальними санкціями.

В кінці минулого року США значно розширили перелік санкцій, накладених щодо Криму після його окупації і спроби анексії Росією. Зокрема, напередодні 1 лютого, коли всі вони мають остаточно вступити в силу, на території Криму припинили роботу цілий ряд заснованих в США компаній електронних послуг: мережі обслуговування банківських карт "Віза" і "Мастеркард", платні послуги інтернетної компанії "Гугл", ряд інтернет-магазинів і аукціонів тощо.

Зараз ви читаєте новину «США скасували деякі санкцій щодо Криму - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути