четвер, 08 грудня 2022 08:14

Спецтема: Війна Росії проти України

США різко відреагували на нові ядерні погрози Путіна

США різко відреагували на нові ядерні погрози Путіна
У США різко відреагували на погрози президента РФ щодо ядерної зброї. Фото: pixabay.com

Погрози російського диктатора Володимира Путіна про ядерну зброю є безвідповідальними й порожніми.

Сполучені Штати Америки засудили вчорашній виступ президента РФ, у якому той заявив про нові ризики атомної війни. Про це заявив представник Державного департаменту США Нед Прайс 7 грудня, передає "Голос Америки".

"Будь-які балачки на цю тему абсолютно безвідповідальні. Якщо одна сторона не застосує першою за жодних обставин, значить, і друга теж не застосує. А можливості застосування ядерного удару по нашій території сильно обмежені", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готує росіян до затяжної війни з Україною – ISW

Ядерні держави з часів холодної війни, включно з Китаєм, Індією, США та й самою РФ, завжди гарантували, що "ядерна війна – це те, що ніколи не можна розпочинати, адже її неможливо виграти".

"Слова Путіна небезпечні й суперечать духу цієї заяви, яка лежала в основі режиму ядерного нерозповсюдження з часів Холодної війни", – додав Прайс.

Путін 7 грудня заявив, що РФ "боротиметься" за свої національні інтереси "мирними засобами", а якщо не вийде ‒ "усіма наявними". Також він заявив, що війна буде тривалою і нагадав про загрозу ядерної війни. Згадав про російського царя Петра I. А Азовське море назвав "внутрішнім".

Щоб недопустити ядерної аварії в Україні, Сполучені Штати Америки вважають за необхідне забезпечити безперебійне електропостачання атомних станцій країни.

Зараз ви читаєте новину «США різко відреагували на нові ядерні погрози Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути