Ексклюзиви
субота, 28 листопада 2020 02:10

США надали Україні допомогу у розмірі $4,1 млрд - посольство

США надали Україні допомогу у розмірі $4,1 млрд - посольство
В США підрахували допомогу Україні. Фото: Кореспондент

З 2014 року США надали Україні допомогу на загальну суму $4,1 млрд.

"Ми також видали Україні три суверенні гарантії позик на $1 млрд кожна для сприяння стабілізації економіки. Американська розвиваюча допомога підтримує поточні реформи в галузі охорони здоров'я, судоустрою, енергетичної галузі, створює можливості для малих і середніх підприємств, зміцнює незалежні засоби масової інформації і, серед іншого, сприяє подальшої інтеграції України із Заходом", - йдеться у відповіді посольства США в Києві на запит редакції ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

На 2020 фінансовий рік передбачено $698 млн допомоги Україні: $448 млн - на програми Державного департаменту/USAID та $250 млн - на Ініціативу допомоги Україні в сфері безпеки (USAI), включаючи $50 млн - на летальну допомогу.

"Американська військова допомога і допомога в сфері безпеки спрямована на розширення оборонних можливостей України для моніторингу і захисту своїх кордонів, розгортання своїх військ більш безпечно і ефективно і для руху в напрямку сумісності з НАТО. Гуманітарна допомога США включає фінансування терміново необхідного тимчасового житла, надання та розподіл предметів першої необхідності, захист дітей і літніх людей, психосоціальну підтримку, ремонт водної інфраструктури, а також кошти для існування і підтримки розвитку підприємництва внутрішньо переміщених осіб ", - заявили в дипмісії.

У посольстві зазначили, що США підтримують спеціальну моніторингову місію ОБСЄ - країна вклала $ 00 млн в якості внесків на діяльність місії. До складу СММ включені 50 громадян Сполучених Штатів.

"США також підтримали Україну в її зусиллях по боротьбі проти пандемії Covid-19, надавши більше $41 млн на медичні та гуманітарні потреби, поліпшення здатності установ охорони здоров'я в догляді за хворими і запобігання подальшого поширення захворювання", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти підрахували наслідки запровадження жорсткого карантину в Україні

Загальний обсяг коштів для підтримки України в 2019 бюджетному році з урахуванням $250 млн, виділених Пентагоном, склав $695,7 млн.

Зараз ви читаєте новину «США надали Україні допомогу у розмірі $4,1 млрд - посольство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути