субота, 20 серпня 2022 05:57

США не планує зупиняти поставки зброї в Україну - Блінкен

США не планує зупиняти поставки зброї в Україну - Блінкен
Наразі допомога США Україні сягає близько $10,6 млрд. Фото: pixabay.com

США продовжать надавати Україні військову допомогу, додаткові системи та засоби, щоб вплинути на перебіг війни.

Сполучені Штати допомагатимуть українцям "стільки, скільки буде потрібно", заявив державний секретар Ентоні Блінкен, передає "Українська правда".

"Мужність і сила української армії та її народу є надзвичайними, і Сполучені Штати продовжуватимуть надавати Україні додаткові системи та засоби… щоб максимально вплинути на поле бою та зміцнити позиції України за столом переговорів", - сказав Блінкен.

За його словами, армія Росії продовжує наступ та цивільному населенню України.

"Коли ми наближаємося до шестимісячного рубежу неспровокованої та жорстокої повномасштабної війни Росії проти України, сили президента Путіна продовжують свій наступ, завдаючи серйозної шкоди цивільному населенню та спричиняючи масове руйнування цивільної інфраструктури", - зазначачив держсекретар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Повна зневага" - Пентагон різко відреагував на дії Росії на Запорізькій АЕС

Президент США Джо Байден, запевнив Блінкен, налаштований "підтримувати народ України у захисті своєї країни від агресії Росії стільки, скільки буде потрібно".

Держсекретар нагадав, що, враховуючи новий пакет військової допомоги на 775 мільйонів доларів, Наразі допомога США Україні сягає близько $10,6 млрд, враховуючи новий пакет військової допомоги на $775 млн.

За його словами, Збройні сили дуже ефективно використовували для захисту своєї країни надану раніше зброю.

Шість найбільших країн Європи не давали Україні нових "військових обіцянок" упродовж липня. Таку тенденцію помітили вперше після початку повномасштабної війни. Згідно з даними Кільського інституту світової економіки, військова підтримка України з боку Європи знижується з квітня.

Водночас видання зазначає, що союзники минулого тижня в Копенгагені взяли зобов'язання з військової допомоги Україні на €1,5 млрд. Однак Требеш наголосив, що його команда досі аналізує ці цифри. Він заявив, що сума в будь-якому разі "мізерна порівняно з тим, про що домовлялися на попередніх конференціях".

Зараз ви читаєте новину «США не планує зупиняти поставки зброї в Україну - Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути