четвер, 18 серпня 2022 09:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Навіть без "військових обіцянок": європейська підтримка України спадає

Навіть без "військових обіцянок": європейська підтримка України спадає
Експерти помітили зниження військової підтримки України з боку Європи. Фото: Генштаб ЗСУ

Шість найбільших країн Європи не давали Україні нових "військових обіцянок" упродовж липня. Таку тенденцію помітили вперше після початку повномасштабної війни.

Згідно з даними Кільського інституту світової економіки, військова підтримка України з боку Європи знижується з квітня. Про це пише американське видання Politico.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Норвегія оголосила нову допомогу в боротьбі з РФ

"Попри те, що війна вступила в критичну фазу, нові ініціативи з надання допомоги закінчилися", – заявив голова української групи інституту Крістоф Требеш.

Водночас видання зазначає, що союзники минулого тижня в Копенгагені взяли зобов'язання з військової допомоги Україні на €1,5 млрд. Однак Требеш наголосив, що його команда досі аналізує ці цифри. Він заявив, що сума в будь-якому разі "мізерна в порівнянні з тим, про що домовлялися на попередніх конференціях".

У результаті зустрічі на конференції в Копенгагені міністр оборони Швеції Пітер Гультквіст допустив виробництво зброї для потреб України.

Під час зустрічі міністрів оборони на конференції в Копенгагені визначили три основні напрямки довгострокової підтримки. Швеція, яка надала 120 інструкторів для навчання українських військових, може виготовляти зброю для України.

Зараз ви читаєте новину «Навіть без "військових обіцянок": європейська підтримка України спадає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути