Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2018 15:30

США нагадали про Майдан

США нагадали про Майдан
Майдан вимагав чесної влади, нагадують США. Фото: AFP

Підзвітність, чесність і боротьба з корупцією важливі для України. Це повинна враховувати влада.

Так посол США Марі Йованович в інтерв'ю журналу "Фокус" прокоментувала конфлікт між керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою, Національним антикорупційним бюро і Генпрокуратурою.

"Конкретні питання про те, що відбувається зараз, слід адресувати НАБУ і ГПУ. Дуже важливо, щоб люди були підзвітні, підконтрольні незалежно від їхнього статусу. Це те, чого вимагали на Майдані під час Революції гідності. Підзвітність, чесність, боротьба з корупцією дуже важливі для України", - сказала вона.

"Ми спостерігаємо напруженість між різними правоохоронними органами. Вони різні - одні створені недавно, інші існували з незапам'ятних часів. Вони повинні знайти можливості для спільної роботи. Якщо є напруженість і конфлікти, їх необхідно долати, але не шляхом прикриття когось і відходу від відповідальності.

У кожній країні бувають конфлікти між правоохоронцями, це не є якоюсь винятковою проблемою", - пояснила Йованович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не вистачає везіння в лотерею" - Холодницький поставив Ляшка на місце

Генпрокурор Юрій Луценко та глава НАБУ Артем Ситник підписали і надіслали до дисциплінарної комісії прокурорів скаргу з проханням звільнити керівника САП Назара Холодницького.

Детективи НАБУ майже місяць прослуховували керівника САП. За словами Ситника, зафіксували низку провокаційних та підозрілих бесід. У ЗМІ з'явилася інформація, що йдеться про епізоди втручання Холодницького у провадження щодо народного депутата Георгія Логвинського, мера Одеси Геннадія Труханова, екс-голови НАЗК Наталії Корчак та помічника Олега Ляшка Олександра Богачова.

Зараз ви читаєте новину «США нагадали про Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути