середа, 04 квітня 2018 00:18

Ситник проти Холодницького: "розсекретили" епізоди зі скарги керівника НАБУ

Ситник проти Холодницького: "розсекретили" епізоди зі скарги керівника НАБУ
Детективи НАБУ майже місяць прослуховували керівника САП Назара Холодницького. Фото: telegraf

У скарзі глави НАБУ Артема Ситника згадуються епізоди втручання керівника САП Назара Холодницького щодо народного депутата Георгія Логвинського, мера Одеси Геннадія Труханова та екс-голови НАЗК Наталії Корчак.

Про ці епізоди зазначається у дисциплінарній скарзі, яку підписав глава НАБУ Артем Ситник на адресу Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів. Таке Українській правді повідомило джерело.

"Записано розмову Холодницького з депутатом Георгієм Логвинським ("Народний Фронт"), який проходить по 3 провадженнях НАБУ, в одному з них фігурує 1 заступник Мін'юсту Наталія Бернацька", - розповіло джерело.

На записах Логвинський питає про хід слідства у цих справах. Холодницький відповідає, що "повністю контролює ситуацію і що повідомить Логвінського про подальші дії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зразок голосу Холодницького візьмуть із публічних виступів - ГПУ

"Потім Холодницький викликав прокурора Сергія Козачину, який повідомив, що бачить підстави для повідомлення про підозру. На це Холодницький сказав, що не хоче сваритися з Логвинським, бо той прикривається відносинами з Джемілєвим і Чубаровим, а також має зв'язки в ПАРЄ, Кнесеті та посольстві Ізраїлю. При цьому Холодницький вживав чисельні нецензурні вислови та антисемітські випади", - інформує джерело.

За його інформацією, Холодницький спробував переконати Козачину про безперспективність справ проти Логвинського та про необхідність прийняти рішення у справах, які би гарантували потрібний нардепу розвиток подій.

Крім того, записані розмови керівника САП щодо мера Одеси Геннадія Труханова.

"Зокрема, попри запевнення заступника САП Кривенка у достатності доказів для повідомлення Труханову про підозру, Холодницький надав йому незаконну вказівку про непритягнення Труханова до відповідальності", - стверджує джерело.

За його інформацією, Холодницький був обізнаний про графік переміщення осіб, які проходять по справі Труханова, що "підтверджує факти його позапроцесуального спілкування з ними".

Також Холодницький давав вказівки Кривенку щодо непроведення активних слідчих дій у справі Труханова.

У записаній розмові щодо колишньої глави НАЗК Наталії Корчак йдеться про невнесення нею в декларацію права користування автомобілем.

"Зокрема, Холодницький заслухав прокурора в цій справі Андрія Довганя, після чого заступник Холодницького Кривенко повернув детективам НАБУ без погодження клопотання про виїмку в готелі у селі Шешори Івано-Франківської області, де проживала Корчак", - розповіло джерело.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодницький прогнозує війну за свою посаду

Генпрокурор Юрій Луценко та глава НАБУ Артем Ситник підписали і надіслали до дисциплінарної комісії прокурорів скаргу з проханням звільнити керівника САП Назара Холодницького.

За словами Ситника, детективи майже місяць прослуховували керівника САП. Зафіксували низку провокаційних та підозрілих бесід. Йдеться про "злив" інформації про обшуки у підозрюваних та тиск на певних посадових осіб і суддів для ухвалення потрібних рішень. Також нібито почули, як Холодницький підбурював свідка до неправдивих свідчень.

Зараз ви читаєте новину «Ситник проти Холодницького: "розсекретили" епізоди зі скарги керівника НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути