субота, 01 лютого 2014 11:16

США намагалися вплинути на Януковича, пригрозивши фінансовими санкціями Ахметову - ЗМІ

США намагалися вплинути на Януковича, пригрозивши фінансовими санкціями Ахметову - ЗМІ
Рінат Ахметов Фото: bessarabiainform.com

Наприкінці минулого тижня в Києві посол США Джеффрі Пайєтт зустрівся з Рінатом Ахметовим. Вони обговорили політичну кризу в Україні. Про це повідомляє ZN.UA.

За даними джерела видання, на зустрічі дипломат повідомив олігарху приблизно наступне: США і ЄС готові виступити єдиним фронтом, і у випадку, якщо українською владою буде здійснено силовий варіант; якщо не будуть скасовані "диктаторські" закони; якщо не буде прийнятий закон "про амністію", то Америка і Євросоюз не тільки введуть масштабні візові обмеження, вони також застосують фінансові санкції, які передбачають арешт рахунків і всіх активів на території США і ЄС, що належать персоналіям, які включені до "чорного списку" (в цьому списку Рінат Ахметов числиться другим - між двома Януковичами).

Офіційний привід для санкцій - "застосування насильства і згортання демократії". У якості ж "пряника", стверджують джерела видання, була обіцянка траншу МВФ відразу ж після формування коаліційного уряду.

Також під час зустрічі з Ахметовим обговорювалися і такі питання, як неприпустимість зняття Віталія Кличка з реєстрації під час президентських виборів, конституційна реформа та коаліційний уряд.

Після цієї бесіди минулої суботи, 25 січня, з'явилося "миротворча" заява компанії СКМ про неприпустимість "будь-якого силового варіанту" і "будь-якого застосування зброї". А група Ахметова в парламенті включилася у руйнування схеми внесення поправок у "диктаторські закони" і виступила за їх повне скасування, а також голосувала за закон "про амністію", що також було однією з умов, висловлених американцями.

Зараз ви читаєте новину «США намагалися вплинути на Януковича, пригрозивши фінансовими санкціями Ахметову - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути