Ексклюзиви
пʼятниця, 07 травня 2021 01:33

США нададуть Україні нове озброєння - держсекретар

США нададуть Україні нове озброєння - держсекретар
Блінкен підтвердив, що Україна отримає озброєння. Фото: Reuters

Сполучені Штати Америки розглянуть запит України щодо надання озброєння.

"Звичайно, ми розглянемо будь-який запит. Тут ключовим партнером України є Пентагон. Зараз ми думаємо над тим, яка додаткова допомога – крім тієї дуже значної допомоги, яку ми вже надали, зокрема оснащення, – була б корисною для України саме зараз. Це питання на стадії активного розгляду", – заявив державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю Радіо Свобода.

На запитання, що США готові зробити, якщо Росія зважиться на відкрите вторгнення на територію України, державний секретар США відповів: "Найголовніше, що можна зробити (і що ми робимо), – це впевнитися, що цього не станеться, що Росія не ухвалить це дуже невдале рішення – вчинити новий акт агресії чи іншу необдуману дію щодо України. Саме тому ми висловилися дуже чітко, коли побачили цю концентрацію сил, саме тому ми тісно співпрацюємо з усіма нашими головними партнерами у світі – зокрема, НАТО і ЄС. Це питання безпеки України перебуває у фокусі нас усіх. Ми дали Москві чітко зрозуміти, що ми стежимо за ситуацією дуже уважно, і якщо Росія вчинить якісь дії, це не мине без наслідків. Водночас ми тісно працюємо з нашими партнерами в Україні, щоб упевнитися, що вони мають усе необхідне для того, щоб захистити Україну, її територію і її народ", прокоментував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готується зустріч між Зеленським і Байденом - Офіс президента

Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає, що двері НАТО відкриті для України, але держава має відповідати критеріям.

Зараз ви читаєте новину «США нададуть Україні нове озброєння - держсекретар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути