Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2015 23:12

США допоможе Україні прискорити економічні реформи

США допоможе Україні прискорити економічні реформи
Фото: www.kmu.gov.ua

Міністр торгівлі США Пенні Пріцкер та Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зробили спільну заяву щодо переговорів, які відбулися 26 жовтня в Києві, з метою прискорення економічних реформ та збільшення обсягів торгівлі й інвестицій між США та Україною.

Відповідна заява розміщена на Урядовому порталі.

В прес-службі поінформували, що обидві сторони позитивно оцінили заяву Адміністрації Президента Обами про наміри працювати із Конгресом для просування третього гарантійного пакету розміром 1 млрд дол. США для підтримки боротьби з корупцією та економічних реформ в Україні.

"Ця нова підтримка базується на двох попередніх гарантійних позиках розміром 1 млрд дол. США та майже 570 млн дол. США безпекової, технічної та програмної допомоги, що надавалася з лютого 2014 року", - йдеться у документі.

Зазначається, що за підтримки Сполучених Штатів Україна планує активізувати зусилля у сфері боротьби з корупцією шляхом реформування Генеральної прокуратури та проведення судової реформи; поліпшити податкове адміністрування для забезпечення рівних умов для всіх компаній; зменшити роялті на газ для залучення інвестицій від світових компаній; продовжити дерегуляцію й усунути непотрібні ліцензії та дозвільні документи; ухвалити та імплементувати антипіратське законодавство для захистку прав інтелектуальної власності; повністю запровадити систему електронних закупівель та долучитися до Угоди СОТ про державні закупівлі.

Україна також підтвердила свої наміри і надалі впроваджувати сільськогосподарські стандарти, що залучить нові інвестиції; розробити та впровадити продуманий та прозорий план приватизації, що надасть відчутні можливості міжнародним інвесторам.

Зараз ви читаєте новину «США допоможе Україні прискорити економічні реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути