Ексклюзиви
пʼятниця, 12 лютого 2010 09:04

США чекають від України реформ у правовій сфері

США чекають від України реформ у правовій сфері

В Україні мають бути продовжені реформи у сфері верховенства права та правоохоронній сфері, якщо вона прагне стати частиною демократичної світової спільноти.

Про це заявив посол США в Україні Джон Теффт у ході зустрічі з міністром юстиції України Миколою Оніщуком 12 лютого у Києві, повідомляє прес-служба Мін"юсту.

Він наголосив, що не зважаючи на зміну політичних еліт в країні має бути забезпечена робота над законопроектами у відповідних галузях, розробка яких тривала останні кілька років, та над створенням інституцій, які б забезпечували повноцінну реалізацію та захист громадянських прав та свобод в Україні.

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо перспектив продовження в Україні реформ у правовій сфері, у сфері кримінальної юстиції, судової реформи, а також у сфері запобігання та протидії корупції.

"Розвинуті демократичні країни з пристрастю ставляться до питань верховенства права. Це є підвалини державності, які необхідні для забезпечення, реалізації та захисту прав і свобод громадян", - наголосив посол США.

Також під час зустрічі обговорювалися перспективи продовження в Україні після президентських виборів роботи над Кримінальним процесуальним кодексом, проект якого був розроблений Мін"юстом і знаходиться на стадії ухвалення урядом.

Наголошувалося на необхідності продовження роботи над законопроектами про прокуратуру, статус суддів, а також на важливості запровадження нового антикорупційного законодавства, яке має вступити у силу з 1 квітня 2010 року.

Оніщук запевнив Теффта у безальтернативності цього шляху.

"Українське суспільство зробило суттєві кроки у реалізації доктрини верховенства права за останні п"ять років і прагне, щоб набуті цінності, в тому числі у сфері прав людини, були збережені. Це підтверджують і заяви, які лунають від політичних еліт України з усіх таборів", - наголосив український міністр.

Разом із тим, упевнений він, інтенсивність та результативність започаткованих реформ буде залежати від бажання та готовності демократичних країн - Євросоюзу й США, підтримати Україну на шляху цих реформ.

"Для отримання ефективних результатів потрібна консолідована робота як всередині України, так і з боку наших партнерів у світі", - наголосив Оніщук.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «США чекають від України реформ у правовій сфері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути