вівторок, 30 березня 2021 03:08

США будуть посилювати партнерство з Україною - радники президентів провели переговори

США будуть посилювати партнерство з Україною - радники президентів провели переговори
Єрмак провів перемовини з радником президента США. Фото: Українська правда

Нинішня адміністрація США прагне активізувати стратегічну взаємодію з Україною з метою подолання корупції, а також реалізації реформ, заявлених Володимиром Зеленським на початку президентства.

Відбулася телефонна розмова між радниками президентів Андрієм Єрмаком і Джейком Салліваном. Керівник Офісу президента України подякував Сполученим Штатам за чітку й послідовну підтримку України та поінформував про поточну ситуацію на лінії розмежування, йдеться в офіційному повідомленні Білого дому.

"Джейк Салліван висловив прагнення адміністрації Байдена активізувати наше стратегічне партнерство на підтримку плану президента Володимира Зеленського щодо боротьби з корупцією, а також реалізації програми реформ, яка забезпечить правосуддя, безпеку й процвітання для народу України", - зазначається в документі.

Представник США "підтвердив непохитну підтримку Сполученими Штатами суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень України" на тлі тривалої агресії з боку РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США готують нові санкції проти Росії

Україна прагне продемонструвати президенту Сполучених Штатів Джо Байдену, що націлена на деолігархізацію. І тон відносин Вашингтона й Києва залежатиме від успішності кроків президента Володимира Зеленського.

Зараз ви читаєте новину «США будуть посилювати партнерство з Україною - радники президентів провели переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути