середа, 03 травня 2023 23:00

Спецтема: Війна Росії проти України

США будуть підтримувати Україну у довгостроковій перспективі – Блінкен

США будуть підтримувати Україну у довгостроковій перспективі – Блінкен
Держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив на підтримці України. Фото: eastnews.ua

США підтримуватимуть Україну не лише в період підготовки до контрнаступу, але і у подальшій перспективі.

Вашингтон прагне забезпечити міцні демократичні засади України в майбутньому. Про це сказав держсекретар США Ентоні Блінкен під час розмови, присвяченій Всесвітньому дню свободи преси, передає "Укрінформ".

"Ми сповнені рішучості продовжувати цю підтримку. І ми націлені розглядати це не лише в короткостроковій перспективі – з інтенсивною увагою до контрнаступу впродовж ближчих місяців – але також у середньостроковій та довгостроковій перспективі", – вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль вже готує росіян до поразки у війні з Україною – ISW

Багато країн у всьому світі зацікавлені в посиленні української армії. Якщо ворог піде далі, Україна має захистити себе та досягти перемоги.

"Це забезпечить Україні найсильнішу можливу позицію, а також допоможе відновити країну й досягти її інтеграції в Європу, її економічну інтеграцію", – додав держсекретар.

Поєднання цих компонентів, а також продовження політики викорінення корупції, забезпечення прозорості, належного врядування, потужного громадянського суспільства, незалежних ЗМІ і є секретами успіху та стійкості України впродовж наступних років.

Сполученим Штатам Америки відомо, що Україна готує наступ у наступні тижні. Водночас плани Росії вже зазнали поразки, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

За його словами, успіх на полі бою – найкращий і, можливо, найшвидший шлях до перемовин, які принесуть справедливий та стійкий мир.

Зараз ви читаєте новину «США будуть підтримувати Україну у довгостроковій перспективі – Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути