пʼятниця, 30 жовтня 2015 15:06

Серед 10 найбагатших українців збагатів лише Порошенко

Статки представників першої десятки найбагатших людей України значно скоротилися, однак це не стосується президента Петра Порошенка, який став багатшим.

Про це свідчить рейтинг "Топ-100 найбагатших українців" журналу "Новое время".

Перше місце в рейтингу "Топ-100 найбагатших українців 2015 року", як уже багато років поспіль, займає олігарх Рінат Ахметов з активами в $ 4,5 млрд. За минулий рік його статки скоротилися більш ніж удвічі - на 56%. "Ахметов може з мільярдера теж перетворитися на мільйонера, якщо розмір його статків падатиме такими ж темпами, як і зараз", - відзначають укладачі. Примітно, що зі ста найбагатших українців активи за минулий рік зросли лише у 13 осіб.

На другому місці з великим відривом розташувався Ігор Коломойський ($ 1,9 млрд), майже стільки ж у його партнера Геннадія Боголюбова - $ 1,8 млрд.

Четверте місце посідає Віктор Пінчук ($ 1,6 млрд), п'яте - Дмитро Фірташ ($ 1 млрд), який і закриває п'ятірку мільярдерів.

 
 
 
На шосте місце піднявся президент Петро Порошенко з $ 979 млн (рік тому займав 9-те місце). Він єдиний із першої десятки, чиї активи зросли за рік, зазначають укладачі.

Вадим Новинський на сьомому - найпомітніший приклад "вільного падіння": вартість його активів у першій десятці впала найбільше, з $ 1,8 млрд до $ 709 млн, тобто на 60%. (Більше бізнес подешевшав тільки у братів Веревських - 62%, вони на 14-му місці).

На восьмому місці - Олексій Мартинов з $ 680 млн. Олександр і Галина Гереги зайняли дев'ятий рядок. Незважаючи на те, що в поточному році їх активи оцінюють на 15,1% менше, ніж минулого року, - у $ 611 млн. "Те, що Гереги потрапили в першу десятку, не означає, що вони сильно виросли, - пояснює Наталія Шпіготська, аналітик Dragon Capital. - Просто решта сильно впали".

Замикає десятку "аграрний король" і колишній заступник глави АП Юрій Косюк - його бізнес оцінили в $601 млн.

Зараз ви читаєте новину «Серед 10 найбагатших українців збагатів лише Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути