субота, 18 червня 2022 15:28

Спецтема: Війна Росії проти України

"Спробуємо отримати 27 "так" - Шольц про надання Україні статусу кандидата в ЄС

"Спробуємо отримати 27 "так" - Шольц про надання Україні статусу кандидата в ЄС
Олаф Шольц пообіцяв підтримати європейські прагнення України. Фото: East News

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його країна допомагатиме Україну у війни проти РФ.

Крім того, підтримуватиме прагнення Києва щодо вступу до ЄС. Про це він заявив у суботньому зверненні Kanzler kompakt.

За його словами, за свободу та демократію в Україні зараз бореться велика кількість людей. Вони хочуть знати, що це приведе країну в Європу, адже необхідно "зв'язати солідарність із перспективою".

"Ми сказали: Україні необхідний статус країни-кандидата. І ми спробуємо отримати 27 "так" на конкретне рішення, спільне рішення Європейського Союзу, яке також відкриває цю перспективу", - наголосив Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не виправдав сподівань: у Німеччині розкритикували Шольца після візиту до Києва

Він нагадав, що напередодні з прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі та президентом Франції Еммануелем Макроном відвідав Ірпінь під Києвом. Він назвав побачене "жахливим", а також пообіцяв, що Європа надалі демонструватиме солідарність з Україною.

"Ми будемо продовжувати надавати фінансові ресурси. Ми допоможемо з відновленням. Ми продовжуватимемо постачати зброю, яка вкрай необхідна для захисту незалежності України. І ми запровадили економічні санкції та торговельні обмеження проти Росії, щоб вона припинила її вторгнення та вивела війська", - додав німецький канцлер.

Європейська комісія підтримала рекомендацію надати Україні статус кандидата на вступ до Європейського Союзу. Рішення ухвалили у п'ятницю, 17 червня.

Серед умов, які висунули Україні для отримання членства - встановлення в країні дієвого інституту верховенства права та ефективна робота антикорупційної системи.

Остаточне рішення стосовно надання статусу кандидата України на членство в ЄС мають ухвалити на саміті 23-24 червня у Брюсселі. Для прийняття рішення мають проголосувати всі країни-члени Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «"Спробуємо отримати 27 "так" - Шольц про надання Україні статусу кандидата в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути