середа, 05 жовтня 2011 17:58

Справу Тимошенко мають розглядати у парламенті, а не в суді - генсек Ради Європи

Справу Тимошенко мають розглядати у парламенті, а не в суді - генсек Ради Європи

Помилки, допущені політиками, повинні розглядатися в парламенті, а не в суді, вважає генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд.

Так генсек Ради Європи прокоментував ситуацію зі справою екс-прем'єра України Юлії Тимошенко в інтерв'ю українським журналістам у середу в Страсбурзі.

Зазначивши, що суд має бути справедливим, Ягланд сказав: "Ми не можемо впливати на це політично, але для України важливо подивитися на кримінальне законодавство з точки зору майбутнього. Політичний питання має вирішуватися в парламенті, а не в суді. Якщо політик допустив велику політичну помилку, яка завдала шкоди країні, це повинно обговорюватися в парламенті з опозицією, і повинен бути широкий компроміс. Це - суд для політиків".

Генсек зазначив, що йому відомо, що до парламенту України на розгляд вже внесено відповідне законодавство.

Говорячи про зустріч з дочкою Тимошенко Євгенією Карр, Ягланд зазначив, що хотів отримати якомога більше інформації про справу, за якою пильно спостерігають. "Ми не хочемо втручатися у судове обговорення, але все-таки для нас важливо знати, як про це думають в Україні", - сказав він.

Разом з тим, генсек Ради Європи не став говорити про свої враження від цієї зустрічі, пояснивши, що він "не суддя". "Я не хочу втручатися в цю справу, але це - незвично, що колишній прем'єр-міністр перебуває в ув'язненні. Тому, я думаю, нормально, що ми намагаємося стежити за ситуацією", - сказав Ягланд.

Коментуючи думку, яка вже існує в депутатському середовищі ПАРЄ про те, щоб позбавити українську делегацію права голосу, Ягланд висловився категорично проти такої постановки питання. "Вони можуть говорити від свого імені, але я проти починати виключати один одного. Ми повинні працювати, щоб вирішити всі проблеми, що залишилися з минулого, і це не може бути зроблено за допомогою виключення кого-небудь, потрібно допомагати один одному знайти правильний шлях", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Справу Тимошенко мають розглядати у парламенті, а не в суді - генсек Ради Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути