середа, 23 червня 2021 17:15

Справу проти Вовка можуть знищити - ЗМІ

Справу проти Вовка можуть знищити - ЗМІ
Павла Вова підозрюють у створенні злочинної організації. Фото: Facebook-сторінка Павла Вовка

Суддя Печерського районного суду міста Києва Сергій Вовк зобов'язав офіс генерального прокурора закрити кримінальне провадження щодо частини записів із кабінету голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка. Про це повідомляє Slidstvo.info.

Таке рішення суддя ухвалив ще 17 червня. Він задовольнив скаргу одного з фігурантів "плівок" — заступника голови ОАСК Євгена Аблова — щодо "бездіяльності прокурорів" у цьому кримінальному провадженні.

"Так, це те перше кримінальне провадження на підставі записів із кабінету Окружного адмінсуду Києва.

Ви маєте пам'ятати ці шедевральні фрази: "Шеф, давай что-то учудим" та "обос…ся полстраны".

Тепер слово за офісом генерального прокурора. Але, спираючись на досвід попередніх справ, спрогнозувати їхні дії неважко. Тобто ще одна справа НАБУ з високою імовірністю може бути знищена. Не дарма Євген Аблов на золотому Porsche їздив у цей же суд напередодні розгляду.

У мене питання лише до президента. А йому не соромно перед іноземними колегами, партнерам і самим собою? За це ручне правосуддя. Рік парламент не може ухвалити закон щодо судової реформи", - пише у Facebook журналістка Євгенія Моторевська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський два роки закривав очі на Вовка

2019 року Національне антикорупційне бюро спільно з Управлінням спецрозслідувань Генпрокуратури обшукали приміщення ОАСК.

Правоохоронці повідомили про розслідування щодо Павла Вовка та його колег — суддів ОАСК Аблова й Ігоря Погрібніченка, а також судді Суворовського райсуду Одеси Івана Шепітка.

За даними слідства, нібито через небажання проходити оцінювання у Вищій кваліфікаційній комісії суддів, Вовк створював перешкоди в діяльності певних її членів. Згодом усім фігурантам провадження за фактами втручання в діяльність ВККС і ухвалення неправосудних рішень оголосили підозри.

НАБУ також опублікувало записи розмов судді Вовка. Поміж іншого із записів - суддя нібито домовлявся про купівлю коштовного антикваріату і старовинних монет.

Торік бюро публікувало записи розмов голови ОАСК. "Треба захопити владу в цій ВРП", - ідеться в розмовах.

Бюро підозрює голову суду у створенні злочинної організації, спробі захоплення державної влади.

Два місяці тому, 13 квітня, президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради невідкладний законопроєкт "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва".

Минулого тижня ОАСК розглянув позов прем'єр-міністра Дениса Шмигаля проти НАЗК у рекордні терміни.

Зараз ви читаєте новину «Справу проти Вовка можуть знищити - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути