Ексклюзиви
четвер, 02 грудня 2010 15:28

Справу про вбивство українського оператора в Іраку закрили під тиском США

Справу про вбивство українського оператора в Іраку закрили під тиском США

Справа про вбивство іспанського журналіста Хосе Коусо і українського телеоператора Тараса Процюка була закрита під тиском США.

Про це йдеться у документі американських дипломатів у посольстві Іспанії, опублікованому на Wikileaks, повідомляє Euronews.

У доповіді від 25 березня 2007 року йдеться, зокрема, про те, що американські дипломати "пильнуватимуть і співпрацюватимуть з іспанським урядом, поки справу не буде закрито".

Як відомо, Коусо і Процюк загинули у результаті обстрілу американськими військовими готелю "Палестина" в Багдаді.

У 2008 році суд в Іспанії зняв звинувачення з американських військових. Національний суд Іспанії вирішив, що для звинувачення недостатньо свідчень і є підстави вважати, що іспанський журналіст загинув унаслідок бойових дій, а не свідомого вбивства.

Раніше Wikileaks повідомляв, що співвласник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ у 2008 році називав себе відданим другом екс - президента Віктора Ющенка та сприяв його перемовинам з нинішнім главою держави Віктором Януковичем.

Також Фірташ у розмові з Тейлором розповів про зв'язок з мафією. "Під час конфіденційної розмови з послом США в Києві Вільямом Тейлором він визнав, що в його газовому бізнесі" реальну силу "представляє Семен Могилевич", - зазначається у документах.

Зараз ви читаєте новину «Справу про вбивство українського оператора в Іраку закрили під тиском США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути