Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2012 13:01

Справу Луценка затягують, щоб вона не потрапила до Європейського суду - Яценюк

Справу Луценка затягують, щоб вона не потрапила до Європейського суду - Яценюк
Фото: obozrevatel.com

Касаційна інстанція свідомо затягує час щодо розгляду справи екс-міністра МВС Юрія Луценка аби матеріали цієї справи не пішли до Європейського суду з прав людини. Про це сказав Арсеній Яценюк у Апеляційному суді Києва, де сьогодні зачитувалася ухвала по другій справі Луценка.

"Ви бачите, що касація лише відтермінувала розгляд на один місяць. Касаційна інстанція відмовляється розглядати справу по суті. Причина цього зрозуміла. Це пов'язано із тим, що після касаційної інстанції будуть відправлені матеріали справи до Євросуду. А його позиція вже зрозуміла", — наголосив Яценюк.

Він нагадав, що Європейський суд вже приймав рішення щодо незаконного арешту Луценка і, у зв'язку з цим, державі було нанесено значні збитки.

"Люди, які приймали рішення щодо арешту Луценка, повинні віддати у казну 115 тис євро. Тобто державі завдана суттєва шкода. Це означає, що по відношенню до слідчих, прокурора та суддів, які виносили неправосудне рішення щодо арешту Юрія Луценка, мають бути відкриті кримінальні справи. Саме кримінальні, за те, що вони завдали шкоди державі і незаконно ув'язнили людину", — наголосив політик.

Нагадаємо, що сьогодні Апеляційний суд зачитав рішення щодо справи Луценка по санкціонуванню незаконного стеження під час розслідування справи отруєння Віктора Ющенка.

Суд у першій інстанції засудив Луценка по цій справі до 3 років, однак раніше, по іншій справі, екс-міністра було засуджено до 4 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Справу Луценка затягують, щоб вона не потрапила до Європейського суду - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути